Media alert

Op peil houden personeelsbestand topprioriteit voor HR in 2009 ~ NorhgateArinso identificeert negen uitdagingen voor HR professionals ~

Nieuwegein, 26 januari 2009 - De 'war for talent' zal zich dit jaar in de huidige uitdagende economie nog heviger voortzetten volgens NorthgateArinso. De HR-dienstverlener roept HR-professionals op om creatief om te gaan met de ontwikkeling van het personeelsbestand, zowel kwantitatief als kwalitatief. Dit om bedrijven te helpen de recessie te overleven.

NorthgateArinso heeft negen zakelijke uitdagingen geïdentificeerd waar HR-teams zich op moeten voorbereiden om het toekomstig succes van hun bedrijf veilig te stellen:
* Concurreren in de mondiale economie

* Managen en motiveren van talent

* Het bedrijf onderscheidend positioneren

* Identificeren van nieuwe delivery-modellen zoals HR 'on demand'
* Inzetten van nieuwe technologieën om slimmer te werken
* Opleiden van de toekomstige bedrijfsleiders

* Juiste sourcing-strategie kiezen voor HR-oplossingen en -diensten
* Reduceren van kosten onder de lijn

* Vraag naar adequate analyses op ken- en stuurgetallen invullen

Hoewel kostenreductie bij veel bedrijven bovenaan de agenda staat, moet HR creativiteit tonen in het op pijl houden van de omvang van het personeelsbestand in combinatie met de samenstelling daarvan. NorthgateArinso waarschuwt dat het reduceren van het medewerkersbestand als gevolg van de economische crisis de levensvatbaarheid van een bedrijf op langere termijn negatief kan beïnvloeden. Aangezien het personeelsbestand het meest waardevolle bezit van een bedrijf is, moet HR het management voorzien van betrouwbare informatie en strategische analyses om zakelijke beslissingen te onderbouwen. HR speelt dan ook een cruciale rol bij het overleven van de crisis en het verzekeren van toekomstig succes.

"HR evolueert van een dienstverlenende functie naar een strategische partnerrol binnen het bedrijf en deze trend zet zich in 2009 verder voort", zegt Anita Lettink, Director HR Outsourcing van NorthgateArinso. "Meer dan ooit hebben externe factoren een enorme impact en bedrijven moeten hun interne krachten bundelen om zich te onderscheiden in de huidige turbulente en uitdagende wereldeconomie".

Het belang van de negen HR-uitdagingen verschilt per bedrijf. Voor een succesvolle HR-strategie is het van belang om de uitdagingen te vertalen naar de eigen organisatie toe.

"Van de belangrijkste trends die invloed hebben op Human Resource Management, hebben wij deze negen geïdentificeerd als invloedrijkste uitdagingen. We hebben ons hiervoor gebaseerd op onze markobservaties en ervaringen", concludeert Lettink. "Bedrijven die de juiste strategie hanteren om hierop in te spelen, komen uiteindelijk als winnaar uit de strijd."

(385 woorden)

Over NorthgateArinso
NorthgateArinso is de betrouwbare partner voor HR-beslissers die de HR-dienstverlening willen verbeteren door middel van slimmere processen en efficiëntere technologieën.

NorthgateArinso begeeft zich op het unieke 'snijvlak' van HR en ICT en heeft 'slechts' 1 focus: HR-optimalisatie.

NorthgateArinso ondersteunt belangrijke HR-onderdelen zoals administratie, payroll, arbeidsvoorwaarden, recruitment, learning en talentmanagement op het gebied van advies, implementatie en outsourcing.

Inmiddels is NorthgateArinso met 5000 specialisten actief met eigen vestigingen in 31 landen en werkt NorthgateArinso o.a. voor 1 op de 5 Global Fortune 500-bedrijven.

www.northgatearinso.com

Meer informatie is te vinden op: http://www.lewiswire.com/nl/lewiswire/NorthgateArinso/Op-peil-houden-personeelsbestand-topprioriteit-voor-HR-in-2009/n/3240