Fortis Bank

Persbericht
Amsterdam, 26 januari 2009

Fortis Bank Nederland introduceert EnergieVoordeel Hypotheek
Bank stimuleert duurzaam wonen

Vandaag introduceert Fortis Bank Nederland de EnergieVoordeel hypotheek. Met dit nieuwe product stimuleert de bank energiezuinig wonen en helpt het de consument Bank Nederland haar energierekening omlaag te brengen. Prins Bernhardplein 200
Om te bepalen welke maatregelen een klant kan treffen, wordt eerst een Energie Prestatie 1097 JB Amsterdam Advies opgemaakt. In dit advies wordt precies aangegeven welke energiebesparende maatregelen in de specifieke situatie van de consument mogelijk zijn. Dit kan gaan om het aanbrengen van dubbele beglazing of dakisolatie, het plaatsen van zonnepanelen of bijvoorbeeld een nieuwe cv-ketel. Op basis van dit advies bepaalt de klant welke duurzame www.fortis.nl verbeteringen hij wil doorvoeren.

Om de EnergieVoordeel Hypotheek aantrekkelijk te maken, hoeven consumenten de gebruikelijke 1% afsluitprovisie niet te betalen. Bovendien is de rente over het bedrag in bouwdepot gelijk aan de hypotheekrente. Normaal is dit 1% lager dan de hypotheekrente.

Arno IJssels, directeur Marketing bij Fortis Retail Bank Nederland: "We proberen met dit nieuwe product ons steentje bij te dragen aan een duurzaam Nederland door het energiebewustzijn bij de consument te vergroten. We hopen dat het voor klanten net dat duwtje in de rug is, dat zij nodig hebben om wat serieuzer naar hun energieverbruik te kijken. En het is nog goed voor de portemonnee ook!"

Met de EnergieVoordeel Hypotheek wordt een klimaatneutraal beleid gestimuleerd. Hierdoor wordt een bijdrage geleverd aan het milieu en de vermindering van CO2 uitstoot. Het afsluiten van een EnergieVoordeel Hypotheek kan voor de klant bovendien leiden tot een beter energielabel en een beter energiecertificaat. Dit verhoogt weer de waarde van de woning.

Fortis Bank Nederland (HOLDING) N.V. is een in Nederland gevestigde holdingmaatschappij van verschillende bedrijfsonderdelen die zich bezighouden met bancaire en financiële dienstverlening in binnen- en buitenland. De holding is actief in meer dan 20 landen.

Fortis Bank Nederland biedt particuliere, zakelijke en institutionele klanten een uitgebreid pakket producten en diensten. Het brede dienstenassortiment varieert van consumentenfinanciering en creditcards tot factoring- en trustdiensten, bedrijfs-, energie-, goederen- en scheepsfinanciering, transactiebankieren en dienstverlening op het gebied van clearing, bewaarneming en fondsadministratie, investment banking en financiële markten.

Perscontact:
Utrecht : +31 (0)30 226 32 19