Ingezonden persbericht


Persbericht
26 januari 2009

NPS Micromovies beschikbaar op het kleinste en het grootste scherm

Vandaag om 16.15 uur gaan op het International Film Festival Rotterdam de Micromovies van de NPS in première. Vanaf 16.30 uur worden deze korte filmpjes ook aangeboden via Uitzending Gemist op mobiel. De zeven filmpjes zijn te downloaden en te bekijken via de mobiele website en applicatie. Ook zijn ze beschikbaar voor de iPhone.

De NPS heeft dit jaar zeven getalenteerde filmmakers uitgedaagd om een korte film te maken voor het mobiele platform. Deze filmpjes zijn onderdeel van het IFFR-programma 'size matters'. Het thema van de filmpjes is 'mobiel bellen in de publieke ruimte'. Na de première biedt Uitzending Gemist de filmpjes direct aan op mobiel.

Normaliter kunnen in verband met rechten de uitzendingen op Uitzending Gemist alleen als streaming video worden aangeboden. Voor de Mircomovies geldt deze juridische beperking niet. Daarom zijn de filmpjes via http://m.uitzendinggemist.nl op de iPhone te bekijken. Daarnaast zijn ze ook te downloaden waardoor ze in het bezit van de gebruiker komen. Het is de eerste keer dat de NPO experimenteert met downloaden op mobiel. Daarom vraagt de publieke omroep gebruikers om feedback te geven op Testlab.


---