Politie Hollands Midden Politie Hollands Midden

Postbus 4240 Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459391 Fax 071 - 5459305


Datum: 26 januari 2009

---


Politie Hollands Midden Politie neemt drie rijbewijzen in bij alcoholcontroles
De politie Hollands Midden heeft in het weekend van vrijdagavond 23 tot en met maandagochtend 26 januari drie rijbewijzen ingevorderd van automobilisten die onder invloed waren van alcohol. Twee van de drie bestuurders bleken beginnend bestuurder te zijn. Bij een ademanalyse boven de 350 ug/l wordt het rijbewijs van de beginnend bestuurder ingevorderd. Voor anderen is dat 570 ug/l. Dit overkwam een 20 jarige automobilist uit Polen. Hij blies bij een controle in Boskoop 770 ug/l.

De 20 jarige bestuurder uit Polen werd in de nacht van vrijdag 23 op zaterdag 24 januari op de Zuidstraat in Boskoop gecontroleerd. Een agent die te voet surveilleerde in het centrum hoorde de auto over de drempel rijden op de Koninginneweg en zag de bestuurder de Zuidstraat inrijden. De agent trof daar de bestuurder aan die net uitstapte en nam een blaastest af. De ademanalyse op het politiebureau gaf een resultaat van 770 ug/l. Hierop werd het rijbewijs ingevorderd en kreeg de man een boete van 1300 euro. Diezelfde nacht schreef de politie in het centrum ook vijf bekeuringen uit voor foutparkeerders. Een boete bedraagt 60 euro.

In Alphen aan den Rijn werden twee automobilisten aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol. Vrijdagavond 23 januari bleek een 44 jarige Alphenaar te veel gedronken te hebben. Hij raakte betrokken bij een aanrijding toen een 46 jarige automobiliste uit zijn woonplaats op de N11 van rijstrook wisselde. De vrouw reed in de richting van Leiden op de rechterrijstrook. De Alphenaar reed schuin achter de vrouw toen deze plotseling voor hem kwam rijden. Hierdoor ontstond een aanrijding met alleen materiële schade. De Alphenaar blies 285 ug/l. De tweede persoon die werd aangehouden betrof een beginnend bestuurder van wie ook het rijbewijs werd ingevorderd. De 30 jarige Alphenaar blies op de Beethovensingel 425 ug/l.

In Noordwijk werd maandagochtend 26 januari een 40 jarige Noordwijkse aangehouden op de Van Panhuysstraat. Een ademanalyse gaf een uitslag van 235 ug/l.

Zondag 25 januari om 00.20 uur werd op de Korte Voorhouterweg in Rijnsburg een 17 jarige Rijnsburger aangehouden. De snorfietser kreeg een stopteken en sprak met dubbele tong toen hij werd aangesproken. De beginnend bestuurder blies 420 ug/l. Hierop werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Afgelopen weekend werden in Leiden zes automobilisten en een bromfietser aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol. De bromfietser, een 16 jarige, Leidenaar werd vrijdagavond 23 januari op de Stevenshofdreef gecontroleerd. Hij blies 300 ug/l. Diezelfde avond werd aan een 22 jarige Leidenaar een stopteken gegeven omdat hij zonder de autoverlichting reed over de Langegracht. Deze beginnend bestuurder blies 180 ug/l. Zaterdag 24 januari om 02.00 uur werd een 42 jarige Leidenaar op de Beestenmarkt gecontroleerd. Hij blies 525 ug/l. Diezelfde nacht werd een 28 jarige Alphenaar aangehouden. Agenten zagen de man in het voetgangersgebied van de Haarlemmerstraat rijden. Bij het aanspreken werd een alcohollucht geroken waarna er een blaastest werd afgenomen. Het resultaat was 450 ug/l. Zaterdagmiddag werd het rijbewijs van een beginnend bestuurder, een 22 jarige Leidenaar, ingevorderd. De bestuurder blies 380 ug/l. Hij werd aangehouden op de Da Costastraat.
In de nacht van zondag 25 op maandag 26 januari werd een 51 jarige Leidenaar op de Haagweg betrapt. Ook bij hem werd een alcohollucht geroken. Een ademanalyse gaf een resultaat van 465 ug/l. Enkele uren later werd een 23 jarige bestuurder, uit Griekenland, op de Pelikaanstraat aangehouden. Hij blies 420 ug/l. Hij kreeg een boete van 350 euro.

Zaterdag 24 januari rond 04.40 uur werd een 43 jarige Katwijkse aangehouden op de Admiraal de Ruytersingel in Voorschoten. Zij bleek onder invloed te zijn van alcohol. Een ademanalyse gaf een uitslag van 345 ug/l.

In de nacht van zaterdag 24 op zondag 25 januari heeft de politie in Gouda in samenwerking met Verkeer en Waterstaat een alcoholcontrole verricht in haar werkgebied. Op de Thijsselaan werden 57 voertuigen gecontroleerd. Er werden geen aanhoudingen verricht. Evenals op de Goverwellesingel waar 94 voertuigen werden gecontroleerd. Ook op de Stolwijkersluis en het Bolwerk werden geen aanhoudingen verricht. Hier werden respectievelijk 86 en 28 bestuurders staande gehouden voor de controle. Op de Julianasluis werden twee aanhoudingen verricht. De bestuurders, een 44 jarige Gouwenaar en een 40 jarige Dordtenaar bliezen respectievelijk 510 en 285 ug/l. Op de Goudsepoort werden drie bestuurders aangehouden na een blaastest. Een latere ademanalyse gaf aan dat twee van hen te veel gedronken hadden, namelijk 420 en 320 ug/l. Bij de controle werden in totaal 411 voertuigen gecontroleerd. Tijdens de controle werden ook vier bekeuringen geschreven voor het niet dragen van de autogordel.
Bij een alcoholcontrole bij het tankstation aan de Goudse Poort negeerde een 23 jarige Zoetermeerder een stopteken. De man reed eerst de aangewezen controleplaats op bij het tankstation, maar reed vervolgens via de Stavorenweg het industrieterrein op. Agenten zijn de man achterna gereden en troffen hem op de Hanzeweg. De bestuurder kreeg drie bekeuringen voor rijden onder invloed (260 ug/l), het niet kunnen tonen van zijn rijbewijs en het negeren van aanwijzingen bij een controleplaats.

Zaterdagavond 24 januari werd in Moerkapelle op de Bredeweg een 44 jarige Hagenaar aangehouden. Hij blies 310 ug/l.

Op de Parallelweg Zuid in Nieuwerkerk aan den Ijssel werd zondag 25 januari rond 04.45 uur een 20 jarige beginnend bestuurder uit die plaats aangehouden. Hij blies 340 ug/l.

In het belang van de verkeersveiligheid zal de politie blijven controleren op het gebruik van alcohol in het verkeer.

Roelofarendsveen Auto tegen vangrail
Een 45 jarige automobilist uit Den Haag is maandag 26 januari met zijn auto tegen de vangrail op de Rijksweg A4. De man reed om 12.45 uur in de richting van Amsterdam toen hij ter hoogte van Roelofarendsveen de controle over zijn voertuig verloor. De man schoot van de meest rechterrijstrook door naar links waar hij tegen de vangrail botste. De Hagenaar werd met een hoofdwond overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis.

Gouda Verkeersongeval
Vrijdag 23 januari even voor 17.30 uur vond een aanrijding plaats op de kruising Plaswijckweg met de Zuiderwerf. Een 48 jarige automobiliste uit Gouda reed vanuit de Zuiderwerf in de richting van de kruising. Daar zag ze een 58 jarige automobilist uit haar woonplaats over het hoofd. Deze bestuurder reed tegen de auto van de Goudse, week uit en kwam daarna tegen een boom tot stilstand. Omdat de Gouwenaar mogelijk nekletsel had opgelopen werd zijn auto opengeknipt om hem uit de auto te halen. De bestuurder, zijn 16 jarige dochter en de Goudse werden overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis.

Nieuwerkerk aan den Ijssel Controle drugs
De politie heeft zaterdagavond 24 januari twee mannen van 19 jaar uit Nieuwerkerk aan den Ijssel aangehouden na een controle drugs. Tijdens de surveillance werden de twee inzittenden van een auto staande gehouden op de Mezendaal. Er werd een hoeveelheid drugs aangetroffen en in beslag-genomen.

Nieuwerkerk aan den Ijssel Oplichting door verkoop stroopwafels
Een 82 jarige bewoonster aan de Mezendaal is maandag 26 januari rond 10.30 uur opgelicht. Een stroopwafelverkoper kwam aan de deur en vertelde namens de Zilversmidschool in Schoonhoven stroopwafels te verkopen. De vrouw kocht een pakje van 5 euro en wilde eerst een biljet van 20 euro geven. De vrouw zag dat ze toch een biljet van 5 euro had waarop de verkoper dit zelf uit haar portemonnee pakte. Kort daarna kwam de verkoper weer aan de deur met het verhaal dat de buren verderop problemen hadden met wisselen. Hij vroeg de vrouw wisselgeld en vertelde terug te komen waarna hij enkele biljetten van 20 euro uit haar portemonnee pakte. De verkoper van rond de 20 jaar, met donkerblonde krullen, rende hierna weg om niet meer terug te keren. De politie heeft navraag gedaan bij andere bewoners waaruit bleek dat meerdere mensen een pak stroopwafels voor 5 euro hadden gekocht. De vakschool in Schoonhoven zegt dergelijke acties met stroopwafels nooit te hebben.

--- einde berichten ---
---

---- --


Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326