Gemeente Tilburg

Nummer 09039GO

Datum 26 januari 2009

Start asbestsanering AaBe-complex

In de eerste week van februari 2009 start het resterende deel van de asbestsanering van het AaBe-complex. Enkele hallen zijn in het verleden al asbestvrij gemaakt. Ter voorbereiding op de herontwikkeling van het AaBe-complex, gaat eigenaar BPF Bouwinvest nu de volledige asbestsanering uitvoeren. De werkzaamheden duren in totaal ongeveer vier maanden.

Werkzaamheden De werkzaamheden vinden plaats op de twee binnenterreinen aan de Fatimastraat en in de Bezoekadres Noordhal aan de Fatimastraat. Deze locaties zijn aangegeven op de tekening in de bijlage. Stadhuisplein 130 Op de binnenplaatsen aan de Fatimastraat wordt een bouwplaats ingericht, afgeschermd met bouwhekken. Op deze bouwplaats komen enkele bouwketen en containers te staan. De Postadres asbestsanering gebeurt door gespecialiseerde medewerkers. Zij dragen daarvoor Postbus 90155 beschermende kleding. Voor de reiniging van de kleding van de asbestsaneerders komen 5000 LH Tilburg op de bouwplaats ook een paar douchecabines. Het asbesthoudende materiaal wordt na

verwijdering direct afgevoerd naar de stortplaats. Het blijft niet op het terrein liggen. Doorkiesnummer

013 542 92 02 De asbestsanering wordt uitgevoerd door daarvoor gecertificeerde bedrijven. Sprangers

Bouwbedrijf uit Breda is hoofdaannemer. Zij voeren de werkzaamheden uit in

samenwerking met Van Caam Asbestverwijdering en Sloopwerk B.V. uit Oud-Gastel. Alle werkzaamheden voldoen aan wet- en regelgeving en alle geldende veiligheidsregels worden in acht genomen. Voor de werkzaamheden is de benodigde sloop- en monumentenvergunning afgegeven.

Werktijden en geluidshinder De officiële werktijden zijn tussen 07.00 en 16.30 uur. De werkzaamheden kunnen