Gemeente Cromstrijen


Het lokaal jeugdbeleid in gemeente Cromstrijen

26-01-2009

Op het onderwerp jeugd probeert de gemeente op verschillende terreinen in te spelen op nieuwe trends en specifieke actuele problematiek onder jeugd.

Naast onze taak om welzijnsvoorzieningen te ondersteunen door het verstrekken van structurele subsidies heeft de gemeente ook een taak in faciliterende zin. Een van die taken is het in stand houden van accommodaties en voorzieningen om deze activiteiten mogelijk te maken, zoals speelvoorzieningen en sportvoorzieningen.

In het najaar van 2008 spraken wij met inwoners van gemeente Cromstrijen over het aanleggen en herinrichten van speelvoorzieningen in verschillende wijken van onze gemeente. Uit deze gesprekken kwam duidelijk naar voren dat de behoefte aan speelvoorzieningen sterk aan verandering onderhevig is. Dit laatste hangt o.a. samen met leeftijdsopbouw van de kinderen in de wijk.

Onze gemeenteraad stelt geld beschikbaar om in 2009 het volgende uit te voeren:


- aanleg kunstgrasveld Burg. Korstanjestraat;

- aanleg kunstgrasveld Roerdompsingel;

- aanleg trapveld Philipsburg;

- aanleg skateboordbaan bij Hoeckenisse.

De voorbereidingen hiervan vinden plaats in het eerste kwartaal van 2009. De uitvoering plannen wij in het tweede kwartaal van 2009.

Met vragen over dit onderwerp kunt u contact opnemen met mevrouw M.Bestebreur-Hofman, telefoon (0186) 656124, e-mail: M.Hofman@Cromstrijen.nl