Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Utrecht, maandag 26 januari 2009.

Tech Data en SaaSplaza sluiten een overeenkomst voor distributie van online software services

Tech Data Benelux en SaaSplaza hebben een overeenkomst afgesloten voor distributie online software services in de Benelux. De diensten worden geïntroduceerd op het Tech Data Partner evenement van 29 januari in Gorinchem.

"De samenwerking met SaaSplaza biedt onze resellers om, naast Microsoft SPLA, een aanvullende mogelijkheid hosted licenses aan te bieden." aldus Bert Schep, EMEA Group Manager Software van Tech Data. "Dit biedt onze partners het grote voordeel om SaaS oplossingen van verschillende leveranciers te leveren aan hun klanten, met altijd dezelfde hoogst denkbare garanties ten aanzien van beschikbaarheid, betrouwbaarheid, veiligheid en service niveau"

"Software as a Service biedt geweldige kansen en interessante marges voor de resellers van Tech Data" aldus Frits Veltink, CCO bij SaaSplaza. "Vanaf februari 2009 kunnen zij, onder eigen naam, Hosted Microsoft Exchange, SharePoint Service en Online backup diensten van Backupagent leveren aan hun klanten" vervolgt Martin Hartman, marketmaker SaaSplaza. De diensten worden besteld via Tech Data en door de reseller zelf geactiveerd met behulp van een unieke license key. De online diensten hebben een looptijd van 1 maand, worden automatisch met een maand verlengd en zijn op elk moment opzegbaar. SaaSplaza garandeert een 99,5% beschikbaarheid op 24x7 basis en resellers worden ondersteund door de SaaSplaza Support Desk."

Microsoft ondersteunt dit initiatief van harte. "Deze vorm van distributie via de 3.500 Tech Data partners voor "Software + Services" powered by SaaSplaza, is op deze schaal nog niet eerder vertoond in de Nederlandse markt en dat maakt deze distributie overeenkomst van online services uniek. Het samenkomen van deze partners, beide vanuit hun unieke positie binnen het Nederlandse ICT partnerlandschap, geeft aan dat Software + Services innovatie breed kan worden ingezet mits eenieder van zijn eigen unieke competentie gebruik maakt en elkaar weet te vinden in de win-win" aldus Victor Schmedding, Communication Sector Lead, Microsoft Nederland.

Over SaaSplaza
SaaSplaza is een open Platform dat software leveranciers en implementatiepartners samenbrengt voor een transparante levering van Software als een Service. SaaSplaza is SAS 70 Type II gecertificeerd en levert al 10 jaar SaaS / online diensten in meer dan 50 landen. Op SaaSplaza zijn momenteel meer dan 1 miljoen gebruikers actief.

SaaSplaza is Microsoft Gold Partner en één van 18 Microsoft SaaS Incubation centers wereldwijd. Voor meer informatie kunt u terecht op: www.SaaSplaza.com

Over Tech Data
Tech Data Nederland B.V. is onderdeel van Tech Data Corporation (Nasdaq: TECD), opgericht in 1974 en een vooraanstaand wereldwijd aanbieder van IT-producten, logistiek management en overige diensten met een toegevoegde waarde. Het Fortune 500 bedrijf (105e plaats) en haar dochterbedrijven leveren aan meer dan 90.000 technologie-resellers in de Verenigde Staten, Canada, het Caraïbisch Gebied, Latijns-Amerika, Europa en het Midden-Oosten. Het uitgebreide dienstenaanbod van Tech Data omvat technische ondersteuning, financieringsmogelijkheden en configuratiediensten, alsmede een volledige serie bekroonde oplossingen op het gebied van e-commerce. Het bedrijf heeft het afgelopen boekjaar, dat eindigde op 31 januari 2008, voor 23,4 miljard USD aan verkopen gerealiseerd. Voor meer informatie kunt u terecht op: www.techdata.nl



Ingezonden persbericht