Nederlandse Tafeltennisbond

Volledig speelschema Europese Jeugd Top-10 bekend

Deze week komen ze eindelijk naar Rotterdam: de beste Europese jeugdtafeltennissers. Veertig toppers, waaronder Britt Eerland, Suzanne Dieker, Koen Hageraats en Boris de Vries, komen vanaf vrijdag in actie tijdens de Europese Jeugd Top-10 in het Topsportcentrum. De organisatie heeft vandaag het volledige speelschema gepubliceerd.

Britt Eerland begint de Europese Jeugd Top-10 in eigen land tegen de Tsjechische Karin Adamkova. Het
toernooi in Rotterdamse Topsportcentrum begint vrijdag. (FOTO: © Henk Hommes / NTTB)

De toeschouwers in Rotterdam krijgen in drie dagen maar liefst 180 wedstrijden te zien die worden verspeeld op vijf tafels. De Nederlandse Tafeltennisbond (NTTB) biedt naast topduels ook heel veel activiteiten aan. Er zijn onder andere diverse toernooien, Trinko Keen's Rondje om de Tafel, snelheidswedstrijden en diverse bijeenkomsten.

Vrijdagochtend (10:00 uur) zorgen de jongens cadetten (-15 jaar) voor het officiële startsein. De Nederlandse troef Koen Hageraats neemt het dan op tegen de Zweed Hampus Söderlund. Als eerste geplaatst is de Fransman Simon Gauzy. Hij speelt tegen Philip Kuimov (Rus).

Daarna is het de beurt aan de meisjes cadetten mét de Nederlandse medaillekandidate Britt Eerland uit Schiedam. De 14-jarige Oranjespeelster krijgt Karin Adamkova uit Tsjechië als eerste opponente. Als eerste geplaatst is titelverdedigster Petrissa Solja (Dui).

Bij de jongens junioren begint Boris de Vries uit Hattem met een duel tegen Pjotr Chodorski uit Polen. In deze leefdtijdscategorie (-18 jaar) voert de Hongaar Daniel Kosiba de plaatsingslijst aan. Hij begint direct met een interessant duel. De Engelsman Gavin Evans, regerend Europees kampioen bij de cadetten, is zijn tegenstander.

De ochtendsessie op vrijdag wordt afgesloten door de meisjes junioren. Daarin krijgt Suzanne Dieker te maken met de als tweede geplaatste Slowaakse Barbora Balazova. De Roemeense Crisitina Hirici begint tegen haar landgenote Camelia Postoaca.

Na de eerste ronde in elke categorie wordt het evenement officieel geopend door middel van een korte ceremonie. Alle wedstrijden die op Tafel 1 gespeeld worden, zijn LIVE online te zien op de website www.ettutv.com. Nieuws en uitslagen zijn te vinden op www.europeyouthtop-10.nl. Daar is ook het speelschema te vinden.

NTTB/HH