Gemeente Berkelland


Postbus 200
7270 HA Borculo
Tel.: 0545-250 250
Contact en bezoekgegevens

Bijzondere bomenlijst voor buitengebied van Neede, Noordijk en Rietmolen vastgesteld

Afbeelding bij afbeelding

Op 6 januari heeft het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Berkelland de bijzondere bomenlijst voor erven en tuinen in het buitengebied van Neede, Noordijk en Rietmolen vastgesteld. Voor het kappen van bomen op erven en tuinen, die niet op de lijst voorkomen, hoeft geen vergunning meer te worden aangevraagd. Deze bijzondere bomenlijst treedt op woensdag 21 januari 2009 in werking.

Deze bijzondere bomenlijst voor erven en tuinen in het buitengebied is de eerste uitwerking van de conceptlijst die het college op 13 november 2007 heeft vastgesteld. Op dit besluit zijn 105 reacties binnengekomen. Besloten is om deze reacties per postcodegebied af te handelen. Depostcodegebieden die in deze lijst zijn opgenomen zijn van de kernen Neede, Noordijk en Rietmolen: 7160, 7161 en 7165. De volgende lijst die zal worden uitgewerkt is Beltrum (7156), Eibergen (7150, 7151, 7152) en Rekken (7157).

Voor alle overige bomen en houtopstanden in het landschap, rijbeplantingen, houtopstanden die onder de Boswet vallen en houtopstanden waarop een instandhoudingplicht rust, blijft een kapvergunning verplicht. Dit geldt voorlopig ook voor alle bomen op de overige erven en tuinen in het buitengebied van de gemeente. Binnen de bebouwde kom geldt een beperkte vergunningplicht. Daarvoor werd eerder al een bijzondere bomenlijst vastgesteld. De bijzondere bomenlijst is een uitwerking van artikel 2 van de Bomenverordening 2008.

Inzien

De bijzondere bomenlijst, die op 6 januari 2009 werd vastgesteld, ligt vanaf vandaag zes weken op werkdagen ter inzage in de Gemeentewinkel in Borculo en het Servicepunt Neede.

De lijst is ook hier te downloaden:

* De bijzondere bomenlijst buitengebied Neede Noordijk Rietmolen

Voor meer informatie kunt u op werkdagen contact opnemen met de heer I.W. IJsebrands van de afdeling Technisch Ontwerp en Realisatie, telefoonnummer 0545-250 281.

Bezwaar

Op dit besluit is de Algemene wet bestuursrecht van toepassing. Dit betekent dat belanghebbenden tegen dit besluit bezwaar kunnen maken bij het college van burgemeester en wethouders van Berkelland. Dit moet binnen zes weken gebeuren, dus voor 3 maart 2009. Het bezwaar schorst niet de werking van het besluit. Als bewaar is gemaakt kan aan de voorzieningenrechter van de rechtbank in Zutphen, Postbus 205,7200 AE ZUTPHEN worden verzocht een voorlopige voorziening te treffen.

Trefwoorden bomen
Mutatiedatum 26/01/2009