( BW)(AZ-FIRST-SOLAR) First Solar prijst internationaal initiatief voor duurzame energie

Business Editors

TEMPE, Arizona (VS)--(BUSINESS WIRE)--Jan 26, 2009--First Solar, Inc. (Nasdaq:FSLR), heeft vandaag de oprichting van de nieuwe International Renewable Energy Agency (IRENA) geprezen als een belangrijke stap in het wereldwijd bevorderen van investeringen in duurzame energie.

IRENA is een internationale organisatie, die is opgericht om de mogelijkheden van duurzame energie op wereldwijde schaal te bevorderen. Dit ambitieuze initiatief biedt advies en ondersteuning bij het zoeken naar oplossingen met duurzame energie, aan zowel geïndustrialiseerde landen als ontwikkelingslanden.

"De oprichting van IRENA geeft een duidelijk signaal af aan markten over de hele wereld, dat duurzame energie de komende jaren een maatschappelijke prioriteit zal zijn en dat beleidsmakers zich daadwerkelijk inzetten voor de strijd tegen het broeikaseffect", aldus Mike Ahearn, CEO van First Solar. "We moedigen de Verenigde Staten en alle andere landen, die nog niet zijn toegetreden tot IRENA, aan om lid te worden en om actief haar visie van een duurzamer leefmilieu voor toekomstige generaties te steunen."

Het doel van IRENA is om de belangrijkste drijfveer te worden wat betreft het promoten van wijdverspreide duurzaamheid. De organisatie is van plan landen hulp te bieden bij het verkrijgen van relevante informatie en betrouwbare gegevens over de duurzame energie-industrie. IRENA zal daarnaast landen helpen hun regelgevingskader te verbeteren en hun capaciteit voor duurzame energie op te bouwen.

"De grote internationale steun voor IRENA laat zien dat de behoefte om te investeren in alternatieven voor fossiele brandstoffen voor ontwikkelingslanden net zo belangrijk is als voor reeds ontwikkelde landen", aldus Ahearn. "We verwachten dat IRENA een invloedrijke organisatie zal worden met het oog op het identificeren en promoten van best practices, en daardoor overheden en particuliere investeerders zal helpen bij het optimaliseren van hun investeringen in duurzame energievormen."

De organisatie is van plan samen te werken met andere organisaties die reeds actief zijn op het gebied van duurzame energie om op die manier hun initiatieven aan te vullen. De oprichtingsbijeenkomst voor IRENA, waar het verdrag ondertekend zal worden, zal vandaag plaatsvinden in Bonn in Duitsland.

Over First Solar

First Solar, Inc. (Nasdaq: FSLR), produceert modules voor zonne-energie met een geavanceerde semigeleidertechnologie en levert uitgebreide fotovoltaïsche oplossingen die de kosten voor zonne-energie aanzienlijk verlagen. Door schone, duurzame elektriciteit te leveren tegen scherpe prijzen biedt First Solar een rendabel en milieuvriendelijk alternatief voor bestaande elektriciteitsopwekking op basis van fossiele brandstoffen. De fotovoltaïsche krachtcentrales van First Solar verbruiken geen water en veroorzaken geen luchtemissies of afvalstroom. First Solar heeft de norm bepaald voor het milieubewust beheren van de levenscyclus van een product door als eerste uitgebreide verzamel- en recycleprogramma voor zonnemodules van de industrie te introduceren. Van het inkopen van grondstoffen tot het verzamelen en recyclen van reeds gebruikte materialen, richt First Solar zich op het creëren van kostenefficiënte oplossingen voor duurzame energie die het milieu beschermen en verbeteren. Kijk voor meer informatie over First Solar op www.firstsolar.com, of download foto's op www.firstsolar.com/media.

Voor investeerders in First Solar

Dit persbericht bevat "forward-looking statements" (op de toekomst gerichte uitspraken) die zijn gedaan in overeenstemming met de "safe harbor"-bepalingen in Artikel 21E van de Amerikaanse Securities Exchange Act van 1934. De forward-looking statements in dit persbericht bieden geen garantie voor toekomstige prestaties. Dergelijke uitspraken hebben betrekking op verschillende factoren die ervoor kunnen zorgen dat de werkelijke resultaten wezenlijk verschillen van de verwachte resultaten, waaronder risico's die worden geassocieerd met de activiteiten van het bedrijf met betrekking tot de producten van het bedrijf, de ontwikkeling en distributie ervan, economische en concurrentiefactoren en de belangrijkste strategische relaties van het bedrijf en andere risico's die worden beschreven in de documenten die het bedrijf heeft geregistreerd bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission. First Solar verplicht zich niet tot het actualiseren van eventuele op de toekomst gerichte informatie in dit persbericht of met betrekking tot de aankondigingen die hierin worden gedaan.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:

First Solar, Inc.
Lisa Morse, +1 602-414-9361
lmorse@firstsolar.com