Gemeente Harenkarspel


Meepraten over Economische Zaken en Toerisme in Harenkarspel

Gemeente Harenkarspel gaat beleid vaststellen op het gebied van Economische Zaken en Toerisme. Dit beleid heeft als doel: behoud en versterking van bedrijvigheid en werkgelegenheid in gemeente Harenkarspel. Het beleid moet inzicht geven in de huidige economische positie, maar het moet ook de gewenste ontwikkelingsrichting voor de toekomst aangeven. Voordat het beleid wordt opgesteld, wil de gemeente praten met hen die het aangaat, in het bijzonder met het bedrijfsleven. Daarom worden twee thema-avonden georganiseerd. Vooral alle ondernemers, het georganiseerd bedrijfsleven en een ieder die zich betrokken voelt bij het onderwerp worden hiervoor uitgenodigd om mee te praten.

In augustus 2008 heeft de gemeenteraad het Plan van Aanpak Economische Zaken & Toerisme vastgesteld. Op dit moment wordt een economische analyse gemaakt. De presentatie hiervan vindt plaats op genoemde thema-avonden. De thema-avonden zijn bedoeld om de analyse aan te vullen en aanbevelingen van de ondernemers en andere betrokkenen te krijgen. Na deze avonden wordt hiermee een
concept-uitgangspuntennotitie opgesteld. Als dit klaar is zal het college van burgemeester en wethouders zich hierover buigen en aan de gemeenteraad geven voor een kaderstellende discussie. De thema-avonden vinden plaats op 26 januari in het dorpshuis van Warmenhuizen en op 28 januari in het dorpshuis van Tuitjenhorn. Op 26 januari gaat het over de economie en het bedrijfsleven in zijn algemeen, op 28 januari staat toerisme centraal. Begin januari vindt u op deze plaats meer informatie en de mogelijkheid u aan te melden voor het bijwonen van deze avonden.

Het wapen van de gemeente Harenkarspel
Gemeentehuis :
Oostwal 2,
1747 EZ Tuitjenhorn
Postbus 10,
1749 ZG Warmenhuizen
Telefoon 0226-396600