Carnavalsverkoop komt op gang bij FUN

26/01/2009 14:06

FUN BELGIUM NV

Februari staat voor de deur en dan bereidt het hele land zich stilaan voor op carnaval. Kleuterklasjes worden versierd, jeugdbewegingen maken plannen en ook bij Fun worden de verkleedkleren in de winkel geplaatst. Iedereen speelt graag eens iemand anders. Kinderen in het bijzonder vinden het zeer leuk om zich te verkleden. Verkleedpartijtjes zijn niet alleen bij volwassenen een trend. Natuurlijk wil elk kind dan graag zijn eigen pakje en het liefste ziet het er anders uit dan dat van zijn vriendje. Fun heeft dan ook een ruim assortiment verkleedkleren in de winkel. Er zijn een paar leuke trends zoals bruidsjurkjes en popsterren voor de meisjes. Jongens zijn iets traditioneler en blijven dol op cowboys en indianen.

Feeën en prinsessen

Voor meisjes zijn feeën en prinsessen de belangrijkste thema's deze carnaval. Wie Sneeuwwitje nu wel gezien heeft, kan ook een heuse prinsessenbruidsjurk aantrekken. Disney heeft een ruime lijn prinsessen- en feeënkleertjes. Ook Studio 100 heeft leuke K3 Prinsessenjurken.

Door het succes van TV-series als Hannah Montana en High School Musical zijn de meiden ook dol op alles wat met musical en popsterren te maken heeft.

Klassiekers als disco en flowerpower doen het nog steeds goed dit jaar, net als de leuke Hawaiikostuums.

Cowboys en indianen

Jongens blijven gek op cowboys en indianen met alle bijhorende accessoires zoals kleurrijke verentooien en coole hoeden. In het Fun speelgoedgamma vind je uiteraard ook pistolen, pijl en boog en andere extra's.

Voor de kleintjes zijn piraten en uiteraard clowntjes de belangrijkste verkleedthema's. De gekste hoedjes, leuke clownschoenen en kleurrijke pruiken maken van carnaval een echt feest. Naast een brede waaier aan maskers vind je bij Fun ook alles om de kleine dreumes de gekste snoet te schminken.

Kabouter Plop

De kostuums van Studio 100 figuren zijn nog altijd zeer in trek. Het nieuwe pak van Kabouter Plop is een waar huzarenstukje, inclusief laarzen, bril en baard. Ook de Plopmuts is een juweeltje.

Andere toppers van Studio 100 zijn het Mega Mindykostuum, Piet Piraat, Bumba en de prinsessenjurkjes van K3.

Carnaval

Hoewel carnaval voor velen vandaag een uitgelezen kans is om alle remmen los te gooien, gaat het feest al vele honderden jaren mee. Paus Gregorius de Grote pikte in 602 een heidens verkleedfeest op om de laatste dagen voor de vasten nog eens goed uit de bol te gaan. De Grieken hadden al de gewoonte opgevat om zich te verkleden om de goden te eren.

Na de Franse Revolutie raakte carnaval een beetje in onbruik, maar vooral sinds de Tweede Wereldoorlog is het feest weer helemaal in. Vandaag wordt het in tal van Belgische steden gevierd en ook op school is carnaval een jaarlijks weerkerend verkleedpartijtje.

*****

Over FUN

Fun is één van de grootste spelers in de vrijetijdsmarkt in België. Fun brengt vernieuwing in het segment van de vrijetijdsbesteding voor kinderen, jongeren én volwassenen met een ruim assortiment speelgoed, babyartikelen, multimedia, tuinmeubelen en zomerartikelen, school en seizoensproducten waaronder Halloween en Kerstdecoratie.

In de Fun winkels zijn de herkenbare shop-in-the-shop concepten terug te vinden: Disney Plaza, Plopsa-shop, Standaard Bookshop en Mexx-shop.

Fun werd opgericht door de familie Coeman en groeide via een snelle expansie en een partnership met de beursgenoteerde investeringsgroep Mitiska uit tot één van de grootste winkelketens in de markt van de vrijetijdsbesteding.

Fun telt momenteel 28 vestigingen en plant elk jaar 2 tot 3 bijkomende winkels te openen. De winkels hebben een gemiddelde oppervlakte van 2.000m². Fun stelt meer dan 400 mensen tewerk. Fun is op weg naar een jaaromzet van 80 miljoen euro.

Fun, daar begint de pret.