Gemeente Asten


Praat mee over nieuw Centrum voor Jeugd en Gezin

Als je met het opvoeden van je kinderen bezig bent, kom je als ouders soms dingen tegen waarvoor je de oplossing niet meteen weet. Dit kunnen kleine of grote vragen zijn. Voor kleine kinderen of juist voor opgroeiende pubers. Dan kan het prettig zijn om advies te vragen aan iemand die deskundig is op het terrein van opvoeden en opgroeien. Momenteel wordt door de gemeenten Asten en Someren gewerkt aan het vormgeven van een Centrum voor Jeugd en Gezin. Hier kunnen straks alle (aankomende) ouders terecht met vragen over opvoeden. Om te weten welke wensen en behoeften er zijn, worden er in januari voor ouders een aantal bijeenkomsten georganiseerd.

Diverse instanties

Er zijn natuurlijk al instanties waar je met je vragen welkom bent en waar je ook prima geholpen wordt. Bijvoorbeeld op de school van je kind of bij een consultatiebureau. Soms zijn er echter ook vragen of situaties waarbij je niet altijd direct weet waar en bij wie je moet zijn. Of je moet lang wachten voordat je er terecht kunt .Of je krijgt van verschillende mensen verschillende adviezen waardoor het lastig is om voor jezelf te bepalen wat je nu eigenlijk het beste kunt doen.

Hier willen de gemeenten Asten en Someren iets aan doen, het kan natuurlijk altijd beter!

Centrum voor Jeugd en Gezin

Uiterlijk in 2011 moeten gemeenten een laagdrempelig inlooppunt realiseren voor ouders en jongeren, een zogenaamd Centrum voor Jeugd en Gezin. Dit is een plek waar alle (aankomende) ouders met kinderen in de leeftijd van 0 tot 23 jaar aan kunnen kloppen met vragen over opvoeden en opgroeien.

De gemeenten Asten en Someren zijn bezig met het vormgeven van zo'n Centrum voor Jeugd en Gezin. Om te weten welke wensen en behoeften er zijn, willen de gemeenten voor ouders een aantal bijeenkomsten organiseren.

Bijeenkomsten ouders

Voor belangstellende ouders wordt er in januari 2009 een bijeenkomst georganiseerd in de eigen woonplaats. Vanaf 19.30 tot 21.00 uur is er de gelegenheid om te praten over onderwerpen als: voor welke zaken wilt u terecht kunnen bij een Centrum voor Jeugd en Gezin? Hoe wilt u daar het liefst geholpen worden en wat vindt u hierin belangrijk? Wat zou mogelijk een goede plek zijn? En hoe moet deze plek er uit zien om er straks prettig gebruik van te kunnen maken?

Wilt u meedenken en meepraten? Dan bent u van harte welkom!

Asten 27 januari van 19.30 - 21.00 uur bij Onis, Kerkstraat 10

Ommel 28 januari van 19.30 - 21.00 uur in gemeenschapshuis De Kluis

Heusden 29 januari van 19.30 - 21.00 uur in gemeenschapshuis Unitas

Opgave

Voor deelname kunt u zich tot uiterlijk 20 januari opgeven. Wilt u bij uw opgave vermelden: deelname bijeenkomst CJG, uw woonplaats en met hoeveel personen u komt.

Opgeven kan bij Yvonne Hoeben van de afdeling Maatschappelijke Ontwikkeling:


- telefonisch: 0493 - 671419


- e-mail: y.hoeben@asten.nl