Deelgemeente Charlois Rotterdam

Raad in de Wijk Heijplaat uitgesteld

De bijeenkomst van de Charloise deelraad in de wijk Heijplaat, die gehouden zou worden op 27 januari aanstaande, is voorrlopig uitgesteld.

Met regelmaat gaat de Charloise deelraad op bezoek in een van de wijken van onze deelgemeente. Onder meer om daar met bewoners van gedachten te wisselen over de ontwikkelingen in hun wijk en daarmee goed inzicht te krijgen in de vraagstukken die zich in een wijk voordoen. Daarnaast vindt de deelraad het belangrijk om tijdens de Raad in de Wijk bewoners goed te informeren over toekomstige ontwikkelingen.

De eerstvolgende wijk waar de deelraad langs zou gaan is Heijplaat. Deze bijeenkomst stond gepland op dinsdag 27 januari aanstaande.

Onlangs heeft de deelraad besloten deze bijeenkomst te verschuiven naar een latere datum. De reden is dat er volgens de deelraad eerst meer duidelijk moet worden over de plannen voor de wijk, zoals rond de voorzieningen, de sloop en nieuwbouw en de gevolgen van de herontwikkeling van het RDM-terrein op onder andere het verkeer van en naar de wijk. Hiermee zijn partijen zoals Woonbron, Stadshavens, OBR, de gemeente en Pact op Zuid op dit moment nog druk bezig. Daarom heeft de deelraad besloten de bijeenkomst uit te stellen. Zodra de bijeenkomst wél doorgaat krijgen alle bewoners van Heijplaat hiervoor natuurlijk een uitnodiging in de brievenbus.