SEEN ART FOUNDATION organiseert Irak-Nederland Kunstfestival

22/01/2009 17:32

Seen Art Foundation

Met Seen Art Foundation wil zij naast de liefde voor de kunst tevens aandacht voor de kinderen die in Irak slachtoffer zijn geworden.

Het gezamenlijk exposeren van Nederlandse en Irakese kunstenaars is een uiting van de groeiende culturele samenwerking tussen Nederland en Irak.

Een exclusief georganiseerd concert in het museum voegt hier een extra dimensie aan toe.

De expositie zal worden geopend door oud-minister Dr. W.F. van Eekelen. Ambassadeurs uit diverse landen, Nederlandse ministers en directieleden van gerenommeerde internationaal opererende bedrijven zijn voor de officiële opening op 27 januari hier speciaal voor uitgenodigd.

27 januari 2009 t/m 8 februari 2009

Zes Irakese en zes Nederlandse hedendaagse top kunstenaars staan centraal op het Irak-Nederland Kunstfestival.

Hun werk is te zien in de entreehal van het museum, waar ook de tweeduizend jaar oude Egyptische tempel van het museum staat.

Het gratis toegankelijke kunstfestival biedt Irakese en Nederlandse kunstenaars een platform om de kunst en cultuur van hun vaderland uit te dragen.

Er is werk te zien van de volgende kunstenaars:

AD ARMA, GERTIE BIERENBROODSPOT, TOON DEN HEIJER, ASTRID ENGELS, PETER SCHENK, EN ANDRE VRANKEN.

AFIFA ALEBY, QASSIM ALSAEDY, GULAR MUSTAFA, QURAISH, GORAN RASHID EN PALA SALIH.

Het Irak-Nederland Kunstfestival is een initiatief van de ambassadeur van de Iraakse Republiek, de heer Siamand A. Banaa, Seen Art Foundation en Seen Art Gallery, directeur en curator Marie Damiaans.

Marie Damiaans, van oorsprong amerikaanse, heeft in samenwerking met de ambassadeur van Irak en het Museum van Oudheden de organisatie van dit grootse kuntstfestival onder haar hoede.