Gemeente Dordrecht

Drie evenementen om Hbo te promoten
Samenwerking gemeente, Hoger Onderwijs en bedrijfsleven

De gemeente Dordrecht, het Da Vinci college en het regionale bedrijfsleven gaan de komende jaren de samenwerking intensiveren om het hoger onderwijs in Dordrecht te versterken en meer bekendheid te geven. Om deze samenwerking vorm en inhoud te geven worden in 2009 drie evenementen georganiseerd. Het eerste evenement vindt plaats op 27 januari in het gebouw van het Da Vinci college aan het Achterom.

Het eerste evenement staat in het teken van het thema talent. Aan de hand van dit thema praten medewerkers van het da Vinci College met vertegenwoordigers van de gemeente, het regionale bedrijfsleven en andere organisaties uit de regio over hoe ze met elkaar kunnen samenwerken om te zorgen dat het hoger onderwijs in Dordrecht aansluit bij wat regionale bedrijven en organisaties nodig hebben aan kennis en talent. Jaap Peters, 'organisatie-activist' en auteur van het boek 'Intensieve menshouderij', geeft de aanwezigen tips en adviezen over hoe ze die samenwerking het beste vorm kunnen geven.

Tijdens het eerste evenement tekenen de betrokken partijen een intentieovereenkomst waarin ze afspreken met elkaar samen te gaan werken om het hoger onderwijs in Dordrecht te versterken en meer bekendheid te geven.

Later dit jaar volgen nog twee evenementen, n aar verwachting in april en september. Uitgangspunt blijft een intensivering van de samenwerking van het Hbo onderwijs met haar partners. Het tweede evenement staat in het teken van samenwerking van de Hbo-opleidingen binnen het gebouw van het Da Vinci college aan het Achterom en het derde evenement heeft als focus studenten actiever te betrekken bij de inrichting van het hoger onderwijs in Dordrecht in relatie tot de samenwerkende partners.

Datum 23 januari 2009
Redactie Hamid Amaziane
Servicecentrum Drechtsteden
Communicatie Advies en Middelen
Informatie Rian Maaten
Gemeente Dordrecht
T (078) 639 64 84




Gemeente Dordrecht