Politie Gelderland-Midden

Regionaal

---

Zware mishandeling in Terschuur bij Opsporing Verzocht
Publicatiedatum: 26-1-2009 11:13:10

TERSCHUUR - In de uitzending van het Avro-programma `Opsporing Verzocht' zal op dinsdagavond 27 januari aandacht worden besteed aan een zware mishandeling, die plaatsvond op vrijdag 24 oktober 2008 in een McDonaldsvestiging in Terschuur. Bij dat voorval liep een twintigjarige man uit Barneveld hersenletsel op nadat hij door drie onbekende mannen was toegetakeld. Een leeftijdsgenoot uit Zwolle, die bij het slachtoffer was en hem wilde beschermen, liep daarbij tevens klappen op.

Bij het destijds door de politie ingestelde onderzoek konden nog geen concrete aanknopingspunten worden gevonden naar de daders. In de uitzending van dinsdag 27 januari zullen onder meer beelden van een bewakingscamera vertoond worden van de daders, die daarop duidelijk zichtbaar zijn. Daarbij zal een beroep worden gedaan op kijkers die de mannen mogelijk herkennen.

Klappen
Die vrijdag 24 oktober rond kwart voor elf zouden beide slachtoffers zonder aanleiding door drie mannen zijn geslagen in de McDonaldsvestiging aan de Zelderseweg in Terschuur, vlakbij de A1. De Barnevelder liep daarbij hersenletsel op. Twee anderen, die kennelijk bij de drie hoorden, deden niets om het geweld te stoppen. Toen de twintigjarige vriend van het slachtoffer uit Zwolle ingreep moest ook hij dat met enkele klappen bekopen. Na het voorval gaan de daders er vandoor in een donkerkleurige BMW.

Opsporing Verzocht begint dinsdag 27 januari omstreeks 21.50 uur op Nederland 1 en wordt woensdag 28 januari herhaald omstreeks 10.05 uur op Nederland 2.
(08-148791)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

West-Veluwe Vallei

---

Man betrapt na rijden met alcohol

Publicatiedatum: 26-1-2009 11:16:39

TERSCHUUR- De politie heeft zondagochtend 25 januari een 25-jarige bestuurder uit Kootwijkerbroek aangehouden nadat hij met teveel alcohol achter het stuur zat.

De agenten reden rond 10.45 uur op de A1 ter hoogte van Terschuur toen ze een auto op de vluchtstrook zagen staan waarbij de bestuurder over het stuur gebogen lag. De agenten spraken de man aan en controleerde de bestuurder op het gebruik van alcohol. Hieruit bleek dat de man teveel alcohol had genuttigd. De man werd aangehouden en bij aankomst op het politiebureau bleek na ademonderzoek dat hij met een promillage 0,97 achter het stuur te hebben gezeten. Dat is bijna een keer de norm. Door de politie is een proces-verbaal opgemaakt. Justitie beslist over de straf van de man.
(09-011099)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053