Stadsdeel Westerpark Amsterdam


Persuitnodiging: Huldiging TOPparticipant 2008

26 januari 2009

Persuitnodiging

Aanstaande dinsdag, 27 januari 2009, wordt de TOPparticipant 2008 benoemd en gehuldigd door de deelraad van Stadsdeel Westerpark.

U bent hierbij van harte welkom!

Datum: dinsdag 27 januari 2009

Tijd: 20.00 uur

Locatie: Raadzaal Westerpark (Pazzanistraat 1, Cultuurpark Westergasfabriek)

Politieke participatie is één van de speerpunten van het bestuur van Stadsdeel Westerpark. Het bestuur wil burgers betrekken bij hun woon- en leefomgeving en hen stimuleren verantwoordelijkheid te nemen voor het verbeteren ervan. Zo verkleint de afstand tussen burger en bestuur en tussen burgers onderling. Bovendien verbetert de kwaliteit van en het draagvlak voor beleid, plannen en uitvoering van de stadsdeelorganisatie.

In 2008 was participatie het thema van de deelraad in het stadsdeelblad `Kijk op Westerpark'. Ter afsluiting van dit themajaar heeft de deelraad een topper gekozen uit de vele participanten: een stadsdeelbewoner die het afgelopen jaar (of langer) op positieve wijze actief deel heeft genomen aan de stadsdeelpolitiek en heeft meegedacht over onderwerpen van algemeen belang. Tot 15 december 2008 konden bewoners een kandidaat voordragen.

De deelraad realiseert zich dat politiek participeren niet voor iedereen even gewoon en gemakkelijk is. Burgers hebben vaak hun handen vol aan werk, kinderen, mantelzorg, hobbies en/of andere activiteiten. Anderszijds: het gaat om het eigen stadsdeel, de eigen dagelijks omgeving. Met dit initiatief wil de deelraad van Westerpark alle participanten van het afgelopen jaar complimenteren en bedanken, en álle bewoners van het stadsdeel uitnodigen hun inbreng naar voren te brengen!