Gemeente Hulst


Persbericht - 26.01.2009

Koos de Vuilnisman bezoekt basisscholen gemeente Hulst

Vanaf dinsdag 27 januari 2009 gaat het project Koos de Vuilnisman in de gemeente Hulst van start. Koos de Vuilnisman is een theateract van Theodoor Braaksma. Gedurende een maand gaat hij de basisscholen langs om groep 8 les te geven over (zwerf)afval en een schoner milieu. Hierbij gaat Koos uit van de directe leefomgeving van het kind.

In het lesprogramma komt o.m. het terugbrengen van kleine en grote apparaten naar de Milieustraat aan de orde. Koos gaat echt aan de slag met de leerlingen. Zo gaan ze oude apparaten uit elkaar halen en de onderdelen klaarleggen voor recycling. Ook wordt de kinderen geleerd hoe je van oud afval een mooi kunstwerk kunt maken. Verder passeren oud papier, klokhuizen, aluminiumfolie, lege blikjes en pakjes, de revue. Al met al zijn deze afvallessen voor kinderen een leerzame en interactieve belevenis. Koos maakt iedereen enthousiast voor afvalpreventie.

Op vrijdag 30 januari 2009 bezoekt burgemeester J.F. Mulder om 9.00 uur basisschool Inghelosenbergh te Sint Jansteen. Daar zal hij een les van Koos de Vuilnisman bijwonen.

---

Gemeente Hulst stafafdeling - Communicatie
Jolanda Hartman
Tel : 0114-389138
Fax : 0114-314627
Email: communicatie@gemeentehulst.nl