Gemeente Zwolle

Verkeersonveilige situatie voetgangers bij oversteken Ceintuurbaan

Aan het College van Burgemeester en Wethouders

Zwolle, 21-01-2009

Betreft: artikel 45 vragen Swollwacht inzake Verkeersonveilige situatie voor voetgangers bij het oversteken van de Ceintuurbaan én opslag goederen op basketbalveld jeugd door werkzaamheden aan Ceintuurbaan.

Geacht college,

Bij onze fractie zijn klachten binnengekomen over de verkeersonveilige situatie voor voetgangers bij het oversteken van de Ceintuurbaan. Voetgangers dienen momenteel gebruik te maken van het fietspad, wanneer zij willen oversteken, omdat het voetpad daar ontbreekt. De situatie ter plekke bekeken te hebben kan onze fractie zich goed voorstellen, dat men zich daarbij niet veilig voelt en we zijn dan ook van mening dat dit zo niet kan.

Ook hebben wij geconstateerd, dat het basketbalveld voor de oudere jeugd van de Wipstrik al geruime tijd niet meer gebruikt kan worden. Daarop liggen momenteel een grote hoeveelheid buizen en andere zaken opgeslagen, die gebruikt moeten worden e/o de grond in moeten bij de werkzaamheden aan de Ceintuurbaan. Door de opslag van voornoemde zaken op het basketbalveld is het basketbalveld niet meer door de jeugd te gebruiken.

Onze fractie wenst dan ook van het College antwoord c.q verduidelijking te krijgen op de volgende vragen aangaande deze onderwerpen.
* Bent u met ons van mening dat voetgangers op een veilige manier de Ceintuurbaan moeten kunnen oversteken en daarbij gebruik moeten kunnen maken van een veilig voetpad en een veilige voetgangersoversteekplaats?
* Kunt u aangeven wat u aan deze verkeersonveilige situatie - voor voetgangers bij het oversteken van de Ceintuurbaan - gaat doen?
* Bent u met ons van mening dat nú er al zo veel gebeurd in de omgeving van de Ceintuurbaan, het basketbalveld niet als opslagruimte hoort te worden gebruikt, en de jeugd het daardoor niet meer kan gebruiken als speelplek?
* Bent u met ons van mening, dat de jeugd het basketbalveld "per direct" terug zou moeten krijgen? (t.w.: De enige speelplek van deze buurt).
* Bent u bereid het basketbalveld "per direct" aan de jeugd terug te geven en de opgeslagen zaken daar weg te halen en elders op te slaan?

Graag verneem ik van u spoedig de antwoorden.

Met vriendelijke groet,

Trudy Kistemaker, raadslid Swollwacht

Bron: Raadsgriffie

Datum van 21-01-2009 tot 20-07-2009