Politie Brabant Zuid-Oost

Vier aanhoudingen in verband met gewelddadige berovingen

Helmond Centrum, 27-01-2009 o De politie heeft vier mannen aangehouden die vermoedelijk verantwoordelijk zijn voor de gewelddadige berovingen in de nacht van zaterdag op zondag in het centrum van Helmond.

Hiervan zijn vier mensen slachtoffer geworden, waarbij een 21-jarige Helmonder met ernstig hoofdletsel in het ziekenhuis is opgenomen. [Zie extra persbericht zondag 25 januari].

Aanhoudingen

Zondagavond rond 18.30 werd in een woning in Helmond een 18-jarige man uit Heerenveen opgepakt. Later die avond omstreeks 22.30 uur werden drie mannen in een woning in Tilburg aangehouden. Het betreft een
20-jarige man uit Tilburg en twee mannen van 18 en 20 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats. Alle vier verdachten zijn in verzekering gesteld voor verder onderzoek en worden woensdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit. Momenteel onderzoekt het rechercheteam de zaak door middel van buurtonderzoek (horen van getuigen) en het horen van de verdachten. Graag komt de politie in contact met getuigen. Zij kunnen zich melden via 0900-8844. Anoniem kan ook via 0800-7000.