IDG Nederland lanceert vernieuwde Webwereld

27/01/2009 10:22

IDG Nederland


- Nieuwe relevantie-tools bieden lezers meerdere manieren om nieuws tot zich te nemen -

Haarlem 27 januari 2008

Webwereld, de grootste zakelijke ICT-nieuwssite van Nederland, heeft vandaag zijn vernieuwde website in gebruik genomen. Met het nieuwe ontwerp bouwt IDG verder op het succes dat de Webwereld sinds de start in 1995 heeft opgebouwd.

"Webwereld is al sinds zijn oprichting de belangrijkste online bron voor ICT nieuws," zegt Tom Sanders, algemeen hoofdredacteur business to business bij IDG Nederland. "De site speelt een leidende rol in onder meer de discussies rond de OV-chipkaart, online privacy en beveiliging van computersystemen. Met deze site komt die onderscheidende journalistiek nog beter tot zijn recht."

De focus van de nieuwe website ligt op relevantie. Webwereld biedt bezoekers diverse manieren om de nieuwsberichten te rangschikken. Naast het vertrouwde chronologische overzicht, bieden speciale overzichtspagina's verdieping terwijl ranglijsten bijvoorbeeld het nieuws tonen dat andere bezoekers het meest belangrijk vonden. Daarnaast introduceert Webwereld een nieuwe indeling in categorieën waarmee de structuur van de website naadloos aansluit bij de informatiebehoefte van de lezers.

Met de nieuwe website verbreedt IDG Nederland tevens de mogelijkheden voor adverteerders. Zo vertoont Webwereld vanaf vandaag in samenwerking met Monsterboard.nl banen-advertenties en biedt daarmee het grootste bereik onder zakelijke ICT-ers van Nederland.

"De vernieuwde Webwereld is een volgende stap in de reeks verbeteringen die we binnen de zakelijke portfolio van IDG Nederland aan het doen zijn," zegt Herman Mantel, uitgever business to business van IDG Nederland. "Het business to business cluster wordt dit jaar verder vernieuwd en tevens uitgebreid met een nieuwe online titel. Daarmee speelt IDG in op de behoefte van de lezers en adverteerders, die vragen om actueel zakelijk ICT-nieuws (Webwereld) en die daarnaast een verdere verdieping zoeken bij titels als Techworld.nl en Infoworld.nl."

Over Webwereld:

Webwereld bericht dagelijks op een kritische en toegankelijke wijze over ontwikkelingen binnen de ICT. Webwereld bereikt maandelijks 600.000 beslissers, ICT-professionals en geïnteresseerden en is daarmee de grootste zakelijke zakelijke ICT-nieuwssite van Nederland.

Over IDG Nederland:

IDG Nederland is een vestiging van de International Data Group (IDG), 's werelds meest toonaangevende multimediabedrijf in de ICT-branche. IDG wordt gekenmerkt als een webcentric company met meer dan 450 websites. Meer dan 140 miljoen mensen lezen één of meer van IDG's 300 ICT-tijdschriften en -kranten, die in 85 landen worden uitgegeven. Andere producten en diensten die IDG wereldwijd aanbiedt, zijn 470 onderzoekprogramma's voor verschillende (ICT) marktsegmenten en de organisatie van 750 technologie gerelateerde beurzen en conferenties.

IDG Nederland bedient duidelijk gesegmenteerde doelgroepen met duidelijk gepositioneerde multimediale merken. Dit zijn op de consument gerichte merken als Computer!Totaal, Zoom.nl, Tips & Trucs en Gamez.nl, en op de zakelijke markt gerichte merken waaronder Webwereld, InfoWorld, ChannelWorld en TechWorld.

Meer informatie over IDG en IDG Nederland treft u aan op www.idg.com en www.idg.nl.





http://www.webwereld.nl


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie (