Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 10.20 uur

Utrecht, 27-01-2009

Verdachte overval(len) aangehouden

NIEUWEGEIN/IJSSELSTEIN Een jongeman werd op dinsdag 27 januari aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een overval c.q. bij overvallen.

In de laatste maanden van 2008 zijn in Nieuwegein en IJsselstein meerdere gewapende overvallen op supermarkten gepleegd. Bij deze overvallen was telkens sprake van meerdere verdachten.

In het kader van het onderzoek naar deze overvallen heeft de politie op dinsdagochtend 27 januari een 18-jarige inwoner van IJsselstein aangehouden. Hij is naar het politiebureau overgebracht en is voor nader onderzoek ingesloten. De politie zet het onderzoek voort en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Brandstichting

NIEUWEGEIN Een auto ging op maandag 26 januari net niet in vlammen op. Er is vermoedelijk sprake van brandstichting.

Rond 20.40 uur kregen de politie en brandweer de melding van een autobrand op het Abraham Kuyperpark. Toen agenten ter plaatse kwamen, bleek de auto vol met rook te staan, maar waren er geen vlammen te zien. Brandweerlieden openden de niet op slot zijnde kofferbak van de auto en zagen dat daar enkele spullen in brand stonden. Die werden direct gedoofd. Een getuige had vlak voor de brand gezien dat twee jongens bij de auto wegrenden in de richting van het Kempenaerpark. Daarna zag zij dat de auto vol met rook stond en waarschuwde de eigenaresse. Dankzij de snelle actie van de getuige is voorkomen dat de auto helemaal in brand zou vliegen.

Gezien de getuigenverklaring en de aangetroffen sporen heeft de politie het sterke vermoeden van brandstichting. Aan getuigen van de brandstichting en aan mensen die iets verdachts op of in de omgeving van het Abraham Kuyperpark hebben gezien, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Lekstroom op telefoonnummer 0900-8844.

Hennepkwekerij

NIEUWEGEIN De politie heeft op maandag 26 januari een hennepkwekerij opgerold.

Naar aanleiding van binnengekomen informatie heeft de politie rond 15.15 uur een onderzoek in een woning aan de Erfstede ingesteld. Er werd niet opengedaan, waarna de toegang tot de woning werd geforceerd. In de woning troffen agenten een hennepkwekerij van bijna 400 planten aan. Tevens bleek er wel iemand in de woning te zijn. Deze man, 57 jaar oud en afkomstig uit Nieuwegein, werd aangehouden. De planten en kweekapparatuur werden in beslag genomen. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.