Onzichtbaar hoortoestel niet aan te slepen

27/01/2009 10:50

New Message B.V.

'Slapende' slechthorende Nederlanders worden massaal wakker

Doesburg, 27 januari 2009

Nederland telt naar schatting 1,5 miljoen slechthorenden die nog geen hoortoestel hebben. Audicienketen Beter Horen ervaart op dit moment aan den lijve waar veel van deze mensen op gewacht hebben. Sinds eind 2008 verkoopt Beter Horen als enige in heel Nederland een revolutionair toestel dat geheel onzichtbaar in het oor gedragen kan worden. En sindsdien moet het bedrijf alle zeilen bijzetten om aan de aanhoudende vraag te kunnen voldoen.

Uit gebruikersonderzoek naar de 'be by ReSound', dat door de fabrikant naar aanleiding van het succes is uitgevoerd, blijkt dat minimaal 62% van de slechthorende Nederlanders behoorlijk ijdel is: men hoort graag beter, maar alleen als het hoortoestel niet te zien is.

Peter Peters, CEO Beter Horen B.V., hierover: "Wij wisten natuurlijk al

dat onzichtbaarheid een heel belangrijke beslissingsfactor is. Op hoortoestellen rust toch nog steeds een taboe. Maar desondanks: een vele malen grotere groep dan we aanvankelijk dachten heeft hierop gewacht. De nu gemeten 62% lijkt ons dan ook nog steeds aan de voorzichtige kant. Wij gaan intern uit van een veel groter percentage en vermoeden dat het onzichtbare hoortoestel de drempel wegneemt voor meer dan 80% van de slechthorenden. Daar komt nog bij dat de 'be' kwalitatief gewoon een heel erg goed toestel is. We hebben ons dus goed voorbereid op grote drukte de komende weken en maanden."

De onzichtbare 'be' zorgt in de praktijk soms voor interessante 'problemen'.

Hajo Carmiggelt, audicien Beter Horen: "Omdat de omgeving niet kan zien dat de slechthorende alles weer hoort, bespreekt men in zijn of haar bijzijn soms nog zaken die eigenlijk niet gehoord mogen worden. Zo viel een surpriseparty voor een van onze klanten in het water toen zijn schoondochter doodleuk in zijn bijzijn een telefoontje van een van de genodigden aannam. Zonde natuurlijk. En voor ons aanleiding om een ludieke landelijke waarschuwingscampagne te lanceren, waarin Arend Langenberg Nederland op een leuke manier waarschuwt voor de gevolgen van een 100% onzichtbaar hoortoestel."

END

Over Beter Horen

Met ruim 200 verkooppunten in Nederland is Beter Horen de grootste audicienketen van Nederland. Beter Horen maakt sinds 2001 deel uit van de internationaal opererende Amplifon-groep. Beter Horen kenmerkt zich door topkwaliteit hoorzorg, die toegankelijk is voor iedereen. Die kwaliteit wordt gegarandeerd door ISO- en STAR-certificaten.

Kijk voor meer informatie op: www.beterhoren.nl.

Over 'be by ReSound'

'Be' is zo'n revolutionaire vinding voor gehoorverbetering dat je het geen hoortoestel meer kunt noemen. 'Be' is zo klein dat de slechthorende dit hoogstandje van audiotechnologie in het oor kan dragen zonder dat iemand het ziet. En dankzij de superieure geluidskwaliteit hoort de drager écht veel beter.

Kijk voor meer informatie op: www.bebyresound.nl.

Contactpersoon Beter Horen:

Ester Renssen

Telefoon: (0313) 48 56 02 / 06-13 34 26 23

E-mail: ester.renssen@Amplifon.com





http://www.beterhoren.nl

http://www.newmessage.nl