Politie Haaglanden

Persberichten 27 januari

Haaglanden, 27-01-2009

82-jarige man aangereden
Den Haag Een 82-jarige man ging maandag 26 januari om 16.40 uur op de Monsterseweg met zijn fiets onderuit omdat een 62-jarige automobilist voor hem langs rechtsaf sloeg en de oude man hierbij over het hoofd zag. Het slachtoffer had geen letsel en kwam met de schrik vrij. De automobilist reed door. Een getuige zag het ongeluk gebeuren en reed achter de auto. Hij sprak de automobilist aan op zijn aanrijding en het doorrijden daarna. De bestuurder schrok hiervan en reed onmiddellijk terug naar de plaats van de aanrijding, waarbij hij aangaf dat hij niets van het ongeluk had gemerkt. De automobilist kreeg een proces-verbaal.

Tegen een andere auto tot stilstand
Den Haag Een 78-jarige vrouw week maandag 26 januari om 17.30 uur uit voor een tegemoetkomende auto op de Balsemienlaan. Als gevolg hiervan raakte zij een geparkeerde auto en vermoedelijk brak door de klap de ophanging van haar auto. Hierdoor kwam de auto enkele meters verder tegen een andere auto tot stilstand. De vrouw kwam met de schrik vrij.

Kop-staart botsing
Den Haag Een 39-jarige man botste maandag 26 januari om 18.55 uur tegen een voertuig dat voor hem stil stond voor het rode verkeerslicht op de Loevesteinlaan. De man zag dat te laat. Uit een blaastest bleek dat de man alcohol had gebruikt. De test had als resultaat 595 ug/l. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd en hij kreeg een proces-verbaal.

Heel veel drank
Den Haag Een 42-jarige man reed maandag 26 januari om 15.55 uur meerder keren tegen een paaltje op de Harderwijkstraat voordat hij verder naar zijn huis reed. Daar parkeerde hij de auto en liet de portieren wijd open staan nadat hij de auto had verlaten. De man blies op het politiebureau 1495 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Zes aanhoudingen voor hennepkwekerij
Den Haag Vier vrouwen en twee mannen, in de leeftijd van 23 tot 56 jaar, zijn aangehouden omdat zij in een woning aan de Waterpas hennep aan het knippen waren. Na een M-melding ging de politie ter plaatse en trof de mensen in de woning op heterdaad aan. In totaal is dertig kilo aan henneptoppen in beslag genomen.
Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van illegale kwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat leidt tot brandgevaarlijke situaties. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt, dan vraagt de politie nadrukkelijk contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.

Wokgarnalen van 150 euro
Den Haag Een 19-jarige Hagenaar was maandag 26 januari duur uit. Omstreeks 10.20 uur werd de man op heterdaad betrapt toen hij in een winkel aan het Spui een doosje wokgarnalen van vijf euro en een pakje drumsticks van 2,50 euro in zijn tas stopte. Hij kreeg een boete van 150 euro en moest uiteraard zijn avondeten achterlaten.

Vrouw valt van balkon
Den Haag - Een 45-jarige vrouw uit Den Haag viel dinsdagochtend 27 januari om 02.45 uur van een balkon aan de Maretakstraat. De Haagse bleek haar huissleutel vergeten te zijn en trachtte via het balkon van haar buurvrouw over te klimmen. Bij de val van ongeveer drie meter liep de vrouw een hoofdwond op. Zij is vervoerd naar het ziekenhuis.

Geld gepind voor 'nieuwe buurman'
Den Haag - Een 81-jarige Haagse werd maandagmiddag 26 januari slachtoffer van een babbeltruc. Rond 14.00 uur kwam 'haar nieuwe buurman' in de Van Beuningenstraat zich aan haar voorstellen. Eenmaal binnen vertelde hij dat hij geld tekort kwam voor het betalen van een verhuiswagen. Het slachtoffer stelde voor dit bedrag aan haar buurman te lenen. Na het bezoek aan een pinautomaat ging de man er met het gepinde geld vandoor. Politie Haaglanden onderzoekt de zaak.

Betrapt op gestolen fiets
Den Haag Surveillerende agenten spraken maandag 26 januari omstreeks 13.25 uur op de Hoefkade een 24-jarige Hagenaar aan toen zij zagen dat de fiets waarop hij reed geen sleutel in het slot zat. Na controle bleek dat de fiets als gestolen stond gesignaleerd. De man is aangehouden en overgebracht naar het bureau.

Autodief aangehouden
Leidschendam De politie hield maandag 26 januari, na een achtervolging, een 20-jarige Utrechtenaar aan. De man reed omstreeks 22.45 uur in een gestolen auto over de Prinses Marie Louiselaan. Toen hij een politieauto zag, ging hij er als een haas vandoor. De man reed met een snelheid van 100 km/u over de Noordsingel en negeerde daarbij het rode verkeerslicht op het kruispunt met de Burgemeester Sweenslaan. Op het Ligusterhof reed de man het parkeerdek van het winkelcentrum Leidsenhage op, waar hij tegen twee geparkeerde autos tot stilstand kwam. De Utrechtenaar verliet onmiddellijk de auto en vluchtte te voet om uit handen van de politie te blijven. Agenten hielden hem uiteindelijk op de Van Ruysdaellaan aan. De Utrechtenaar bleek niet over een geldig rijbewijs te beschikken. Hij had op zondag 25 januari in Den Haag met de gestolen auto getankt zonder betalen. De autodief werd ingesloten in het politiebureau. De politie heeft proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Gewond bij aanrijding
Honselersdijk Bij een aanrijding op de Middelbroekweg op maandag 26 januri om 20.40 uur raakten twee 25-jarige mannen uit Naaldwijk en Den Haag gewond. De twee reden op een bromfiets op de Middelbroekweg toen een 47-jarige automobilist hen ter hoogte van de Zwetlaan over het hoofd zag. De twee slachtoffers vielen en werden door de ambulance vervoerd naar een ziekenhuis. De politie onderzoekt de zaak.

Fiets geleend
Honselersdijk - Politieagenten zagen dinsdag 27 januari om 01.20 uur op de Middelbroekweg een man staan die stond te liften. Toen de agenten gekeerd waren, zagen zij de man op een fiets springen die langs de kant van de weg stond. Toen zij de man aanspraken, vertelde deze doodleuk dat hij de fiets geleend had. De 40-jarige man uit Den Haag moest mee naar het bureau. Daar bleek dat hij ook nog een openstaande boete had. De man zit nog vast.

Man aangehouden voor mishandeling
Delft Een 21-jarige Delftenaar werd maandag 26 januari aangehouden nadat hij op de Martinus Nijhofflaan een 37-jarige plaatsgenoot had mishandeld. Omstreeks 19.15 uur rekende het latere slachtoffer boodschappen af bij een supermarkt aan de Martinus Nijhofflaan toen hij merkte dat de 21-jarige met zijn mobiele telefoon een foto van hem maakte. Toen hij de jongen daar buiten op aansprak, onstak deze direct in woede. De jongen besprong de 37-jarige en werkte hem naar de grond. Daar kreeg het slachtoffer klappen tegen het hoofd en trok de verdachte tot bloedens toe aan zijn oor. De verdachte meldde zichzelf enige tijd later op het politiebureau, waar hij werd aangehouden. Hij bekende de mishandeling. De oorzaak van de ruzie zou liggen in het feit dat de man twee weken geleden te weinig geld betaald zou hebben toen hij bij de verdachte goederen afrekende in een woonwinkel.

Meisjes op strooptocht
Zoetermeer Twee Zoetermeerse meiden van 13 jaar werden maandag 26 januari aangehouden nadat zij bij meerdere winkels in het Stadshart goederen (bijouteriën en make-up) hadden weggenomen. Omstreeks 17.00 uur werden zij op het Promenadeplein op heterdaad betrapt en overgedragen aan de politie. De meiden zullen zich op een speciale jeugdzitting moeten verantwoorden voor hun daden.