ROC Friese Poort Doktersassistenten (AG) keuren marathonlopers!
Zaterdag 17 januari hebben doktersassistenten in opleiding voor de derde keer fitchecks uitgevoerd op potentiële deelnemers van de marathon van Leeuwarden.

Een kleine honderd man verzamelden zich in de hal van de Leeuwarder Courant op deze zaterdagmorgen. Na een welkomstwoord werd de groep opgesplitst in vieren. Onze deelnemers gingen meteen van start met de verschillende onderdelen van de fitcheck. De bloeddruk meten, wegen, meten en quetelet uitrekenen, de peakflow bepalen en het cholesterol meten. Onze collega's hebben ook de handen uit de mouwen gestoken en meegewerkt om grote stagnatie te voorkomen.

De lopers waren erg enthousiast over de mogelijkheid om zich te laten keuren en erg belangstellend naar de deelnemers toe. Alhoewel de fitcheck op vrijwillige basis was, wilde eigenlijk iedereen wel weten hoe zijn conditie ervoor stond. Na vier groepen hadden we 95 ingevulde resultaatlijsten.

Zaterdag 7 februari a.s. zal dit evenement nogmaals plaatsvinden, ditmaal met lopers die gaan trainen voor de 5 of 10 kilometer.