Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 10.55 uur

Utrecht, 27-01-2009

Bromfietser gewond

MAARSSEN Een bromfietser raakte op dinsdagochtend 27 januari gewond bij een ongeval.

Rond 07.50 uur reed een 17-jarige jongen uit Vleuten met zijn bromfiets over het fietspad van het Zwanenkamp, komende uit de richting van de Vogelweg en gaande in de richting van de Haarrijnweg. De jongen kneep in zijn rem, maar doordat zijn rem bleef hangen, raakte hij in een slip en kwam ten val. Daarbij liep hij letsel aan zijn been op en werd voor onderzoek per ambulance naar het Oudenrijnziekenhuis in Utrecht gebracht.

Geen slot

MAARSSEN Een vrouw werd op maandag 26 januari aangehouden omdat zij op een gestolen fiets reed.

Rond 14.00 uur zag een agent een vrouw over de Verbindingsweg rijden. Hij zag dat de fiets niet was voorzien van een ringslot en besloot de fietsster te controleren. Bij navraag bij de meldkamer bleek dat de fiets van diefstal afkomstig was. De fiets werd in beslag genomen en de vrouw, 38 jaar oud en afkomstig uit Maarssen, werd aangehouden. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.

Inbreker levert spullen af

WOERDEN In de vroege ochtend van dinsdag 27 januari bleek een inbreker niets te stelen, maar juist af te leveren.

Rond 04.50 uur zag een getuige dat een jongeman in een klein rood autootje aan kwam rijden, stopte, naar meerdere woningen liep en kennelijk aan de deuren voelde. Vervolgens stapte de jongeman in, reed iets door, waarna het bovenstaande zich herhaalde. De getuige had het idee dat de jongeman in wilde breken en belde 112.

Direct gingen twee politie-eenheden met spoed ter plaatse en zij stelden een onderzoek in de omgeving in. Daarbij troffen zij de jongeman met het rode autootje aan. Het bleek geen inbreker, maar een krantenbezorger te zijn. De agenten vervolgden daarop hun surveillance en lieten de inbreker zijn krantenwijk afmaken.

Te grote fiets

VLEUTEN/MAARSSEN Een jongen werd op maandag 26 januari aangehouden omdat hij op een gestolen fiets reed.

Rond 15.25 uur zagen agenten een jongen op een voor hem te grote fiets in een te lage versnelling over de Maarssenseweg in Vleuten rijden. De agenten zetten hem aan de kant en zagen daarbij dat de fiets niet meer was voorzien van het originele ringslot. Bij navraag bij de politiemeldkamer bleek dat de fiets in oktober 2008 in Driebergen was gestolen. Daarop werd de fietser, een 15-jarige jongen uit Vleuten, aangehouden en de fiets werd in beslag genomen. Tegen de jongen is proces-verbaal opgemaakt.