Politie Zuid-Holland-Zuid

27/01 Persberichten district Dordrecht/Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 27-01-2009

LEERLINGEN BEDREIGEN EN SLAAN LERARES

DORDRECHT Een 13-jarige en een 14-jarige leerling afkomstig uit Hoogvliet en Rotterdam hebben maandagochtend hun lerares bedreigd en geslagen. De lerares werd door het tweetal tijdens de hockeyles op 26 januari bedreigd met een hockeystick en daarna geslagen. Hierbij liep de 57-jarige lerares van een school aan de Atmosfeerstraat licht letsel op. Beide verdachten werden direct aangehouden door de gealarmeerde politie. Die heeft het tweetal meegenomen en na verhoor heengezonden. Gezien de leeftijd zal worden overlegd wat zij voor straf krijgen opgelegd.

VERDACHTE FIETSENDIEFSTAL AANGEHOUDEN

ZWIJNDRECHT Een 13-jarige inwoner van Zwijndrecht is maandagmiddag 27 januari door de politie aangehouden voor fietsendiefstal. In de berging van een flat aan het Ooievaarsplein werd een fiets aangetroffen die van diefstal afkomstig was. De fiets was eerder gestolen vanuit een berging aan de Merelstraat. Omwonenden hadden gezien dat de verdachte de fiets daar had neergezet. Vervolgens werd de 13-jarige jongen met toestemming van de officier van justitie aangehouden voor fietsendiefstal. De eigenaar van de fiets is inmiddels op de hoogte van het aantreffen van haar tweewieler.

HAASKARBONADE EN KAAS TIJDENS FIETSVERLICHTINGCONTROLE

DORDRECHT Haaskarbonade, kaas en scheermesjes was de buit van een 45-jarige winkeldief toen hij maandagavond 27 januari op de werd gecontroleerd door de politie. De politie had de man zien rijden op de Patersweg op zijn fiets zonder achterlicht. Bij het uitschrijven van de bekeuring bleek de man nog een geldboete open te hebben staan. Verder was zijn jas verdacht dik waarna de agenten vroegen wat de man onder zijn jas had zitten. Hij vertelde direct dat de goederen gestolen waren bij een supermarkt in de directe omgeving.

ZOON SLAAT MOEDER

DORDRECHT De politie heeft een 25-jarige inwoner van Dordrecht aangehouden voor het slaan van zijn moeder. De vrouw had maandagavond 27 januari aangifte gedaan van mishandeling door haar zoon in hun woning aan de Colijnstraat.

18-JARIGE ZET MES OP KEEL VRIENDIN

ZWIJNDRECHT Een 18-jarige inwoner van Dordrecht is maandagavond 27 januari aangehouden door de politie. De man had even daarvoor in de trein een mes op de keel gezet van zijn 19-jarige vriendin. Even later kwam de man zijn excuses aanbieden bij haar woning aan de Aalbersestraat in Zwijndrecht. Daarop is de man aangehouden. De vriendin wilde geen aangifte doen.

COCAÏNE EN WIET AANGETROFFEN IN BELGISCHE AUTO

DORDRECHT De politie heeft tijdens een controle op de Laan der Verenigde Naties een vijftal bolletjes cocaïne en een paar zakjes wiet aangetroffen. De bestuurder van de Belgische auto, een 29-jarige inwoner van Lokeren, werd aangehouden en ingesloten. De overige inzittenden werden naar huis gestuurd. De drugs is inbeslaggenomen.

DRONKEN BROER GOOIT RUIT WONING IN

DORDRECHT Een dronken man heeft in de nacht van maandag op dinsdag 27 januari de ruit van de woning van zijn broer aan het Zijldiep ingegooid. De man was behoorlijk onder invloed en gooide rond 04.00 uur plotseling een steen door de ruit. Hierbij liep de man een snijwond op aan zijn arm waarvoor hij naar het ziekenhuis moest. De politie heeft de man na behandeling in het ziekenhuis meegenomen naar het bureau en ingesloten. Hij zal nog worden gehoord over de vernieling als hij weer nuchter is.

GELD BUIT BIJ INBRAAK IN CAFÉ

DORDRECHT Bij een inbraak in een café aan de Grote Markt is in de nacht van zondag op maandag 26 januari geld meegenomen. De daders konden binnenkomen door de achterdeur open te breken. Bij binnenkomst hebben de daders verschillende gokkasten opengebroken en geld meegenomen. De Unit Forensische Opsporing heeft een sporenonderzoek ingesteld.