Chronisch zieken en Gehandicapten Raad Nederland

'Kom erbij!' Nieuwe brochure van de Coalitie Erbij.

Coalitie Erbij bestaat uit een groot aantal maatschappelijke organisaties en maatschappelijk betrokken ondernemingen die zich verenigd hebben in een nationale coalitie om eenzaamheid in Nederland slagvaardig tegen te gaan. De CG-Raad is bij deze coalitie aangesloten.

Eenzaamheid is een groot probleem in de Nederlandse samenleving: uit onderzoek blijkt dat 1 op de 3 Nederlanders zich weleens eenzaam voelt. Eenzaamheid komt voor in alle groepen in onze samenleving. Het is een onzichtbaar probleem, omdat mensen er niet graag mee te koop lopen. Het onderwerp heeft onvoldoende maatschappelijke en politieke aandacht. Coalitie Erbij wil hier verandering in brengen. Want het tegengaan van eenzaamheid in de samenleving is van groot belang voor zowel het bedrijfsleven, als het sociale klimaat in Nederland.

Brochure

In de brochure 'Kom erbij!' beschrijft de Coalitie Erbij haar doelstelling en taken. Ook besteedt zij aandacht aan de campagne die de komende drie jaar wordt gevoerd om eenzaamheid in Nederland te bestrijden.


* Klik hier voor de brochure 'Kom erbij!' (pdf-bestand).

(Geplaatst: 27 januari 2009)

---