Aanbod huurwoningen neemt toe, toch stijgen de huurprijzen

27/01/2009 12:10

Direct Wonen

Den Haag, 27 januari 2009 - In december 2008 waren er 38 procent meer vragers naar huurwoningen dan 12 maanden geleden. Het aanbod is in dezelfde periode gestegen met 30,5 procent. De huurmarkt is daarmee sterk in beweging. Ondanks dat Nederlanders in het vierde kwartaal minder hebben uitgegeven is de prijs van huurwoningen met 6,5 procent gestegen.

Gemiddelde huurprijs in Nederland toegenomen met ruim 6,5 procent

De gemiddelde huurprijs in Nederland was in december 2008 504 euro in de klasse tot 800 euro. Daarmee is de gemiddelde huurprijs gestegen met 2,14 procent ten opzichte van dezelfde periode 12 maanden daarvoor. In het segment boven 800 euro zien we een huurprijs van 1.194 euro. Een stijging van 3,7 procent. Voor een gemiddelde huurwoning werd in december 797 euro gevraagd, dit ligt 6,55 procent boven de huurprijs die in december 2007 werd gevraagd.

Grafiek vraagprijzen

Het aantal toegevoegde woningen is gestegen met ruim 30,5 procent

In december 2008 zijn 30,5 procent meer woningen toegevoegd aan het aanbod dan het aantal woningen dat in dezelfde periode 12 maanden geleden werd toegevoegd. Er werden relatief meer woningen in het goedkope segment aangeboden en minder in het duurdere segment. In het verleden is vaak gezien dat wanneer er een wijziging was in het toegevoegd aanbod de vraagprijzen daar 1 of 2 maanden later op reageerde.

38 procent meer vraag naar huurwoningen

In december 2008 ten opzichte van dezelfde maand 12 maanden geleden is de vraag naar huurwoningen gestegen met 38 procent.

Over dit huurwoningmarkt onderzoek

Met deze transparante rapportage, die elke maand gepubliceerd wordt, trachten wij inzicht te verschaffen in de vraag en aanbod verhouding alsmede de prijsontwikkeling op de huurwoningmarkt in Nederland.

Alle genoemde huurprijzen in dit rapport zijn exclusief eventuele bijkomende maandelijkse kosten zoals Gas, Water en Licht, meubilering etc.

Aan deze huurmarktscan kunnen geen rechten worden ontleend. Ondanks de uiterst zorgvuldige wijze waarop onze berichtgeving tot stand komt kan er natuurlijk iets mis gaan. Directwonen.nl sluit bij deze aansprakelijkheid uit ter zake van onjuiste berichtgeving.

Over Direct Wonen

Direct Wonen, opgericht in 1990, is marktleider in de particuliere woningverhuur markt met een marktaandeel van meer dan 21 procent. Direct Wonen biedt zowel huurders als verhuurders snel resultaat in het (ver)huren van woonruimte. Door de ruime keuze van huurwoningen zijn er geen wachtlijsten.

De 100 enthousiaste en deskundige medewerkers helpen vanuit 24 vestigingen elk jaar ruim 10.000 mensen aan een woonruimte.

Voor de woningzoekenden, heeft Direct Wonen, voornamelijk in de grote steden van Nederland, het meest complete aanbod van particuliere huurwoningen in de prijsklasse van 250 tot 1.150 euro per maand.

Verhuurders van woonruimte hebben bij Direct Wonen de meeste kans op succes want Direct Wonen heeft de grootste actieve database van woningzoekenden in Nederland.

In 2008 is www.directwonen.nl meer dan 5,3 miljoen keer bezocht door circa 2,8 miljoen unieke bezoekers.

Naast Direct Wonen maken ook Kamernet.nl www.kamernet.nl, Goed Beheer www.goedbeheer.nl en Gis Apartments www.gis-apartments.nl onderdeel uit van de woondivisie van Direct Wonen N.V.

Meer informatie over de werkwijze van Direct Wonen:


- Verhuur in 7 eenvoudige stappen uw woonruimte via Direct Wonen:

www.directwonen.nl/aanbieden/hoewerktdirectwonen.aspx


- Vind direct de woning die past bij uw woonwensen:

www.directwonen.nl/zoeken/hoewerktdirectwonen.aspx

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.directwonen.nl