CDA afdeling Gelderland


Kaiser inspireert: betoog vanuit het hart in Politiek café de Pater
---

PERSBERICHT

Op 24 januari sprak Herman Kaiser, burgemeester van Doetinchem en voorzitter van CDA Gelderland, de gasten van Politiek café de Pater toe. Het onderwerp: de betekenis van het Gelders CDA en haar toekomst. Tot slot kreeg het publiek een primeur: de Lokaal Appèl Tour CDA, in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen, zal in Zutphen neerstrijken. Zutphen is een van de drie steden in Gelderland waar de Tour een bezoek aan zal brengen. Datum: 02 maart 2009.

Kaiser is sinds september voorzitter van CDA Gelderland. Hij trakteerde de toehoorders op een bezield verhaal over wat het CDA voor hem persoonlijk betekent. Dit gevoel wist hij op pakkende wijze over te brengen. Een inspirerend begin van een nieuwe reeks politieke cafés. Vanaf maart zal er regelmatig de eerste zaterdag van de maand een Politiek café de Pater worden gehouden. Dit in combinatie met aanwezigheid van de fractie en het bestuur van het CDA op de markt om het onderwerp van die dag met eenieder te bespreken.

Kaiser vindt het erg belangrijk dat het CDA Gelderland een sterk CDA is. Doordat het CDA Gelderland de op een na grootste afdeling in Nederland is heeft het op landelijk niveau ook echt iets te vertellen. Vanuit de opdracht tot verantwoordelijkheid voor elkaar geeft het CDA gehoor aan het appèl om zich in te zetten voor de samenleving. Hierbij wil Kaiser ook graag niet CDAâ ers inspireren. âGelderland is krachtig vanuit de basis.â Aldus Kaiser. Dit wordt versterkt door te zorgen voor goede kandidaten voor de gemeenteraads-verkiezingen.

Dit was het eerste Politiek café de Pater van 2009, geïnitieerd door Marleen de Pater. Hierin staat telkens een ander thema op de agenda aan de hand waarvan gedebatteerd kan worden; ook buiten de verkiezingst(r)ijd.

---

Geschreven door: beheerder_gelderland
Geplaatst op: 27-1-2009