Gemeente Spijkenisse


Langdurigheidstoeslag kan weer aangevraagd worden

27 januari 2009

Inwoners die drie jaar of langer een inkomen hebben gehad op het niveau van een bijstandsuitkering kunnen een langdurigheidstoeslag aanvragen. Ook mensen die drie jaar of langer volledig arbeidsongeschikt zijn, kunnen in aanmerking komen voor deze toeslag.

De langdurigheidstoeslag geldt uitsluitend voor mensen tussen de 21 en 65 jaar oud. Jaarlijks stuurt de gemeente Spijkenisse aanvraagformulieren aan die inwoners waarvan de gemeente denkt dat zij in aanmerking komen voor de langdurigheidstoeslag.

Wie een bijstandsuitkering, een algemene nabestaandenuitkering (ANW) of een IOAW- of IOAZ-uitkering heeft, kan in aanmerking komen voor de langdurigheidstoeslag.
Ook volledig arbeidsongeschikten die voor meer dan 80% zijn afgekeurd kunnen recht hebben op de toeslag.

De bedragen van de langdurigheidstoeslag voor het jaar 2009 zijn:
- alleenstaande: EUR 347,00

- alleenstaande ouder: EUR 444,00

- gehuwden of samenwonenden: EUR 495,00
Wie in aanmerking denken te komen voor de toeslag moeten aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo mag bijvoorbeeld het spaargeld niet hoger zijn dan 10.910 euro voor gehuwden en een alleenstaande ouder. Voor een alleenstaande geldt een maximum van EUR 5.455,00. Wie geen aanvraagformulier heeft ontvangen maar wel recht denkt te hebben op deze toeslag, kan een aanvraagformulier halen bij de balie van het stadhuis of bij het Werk- en Zorgplein. Het aanvraagformulier is ook te vinden in het Digitaal Loket op www.spijkenisse.nl. De toeslag wordt één keer per jaar verstrekt en moet ieder jaar opnieuw aangevraagd worden.