Gemeente Dronten


27-01-2009

AM-wonen geeft kavels terug

AM-wonen heeft enkele kavels in De Gilden teruggegeven aan de gemeente Dronten, dit tot grote spijt van de gemeente.
Het gaat om kavels in het tweede deel van de eerste fase (Timmerliedengilde, Wolverversgilde, Metselaarsgilde, Broodbakkersgilde en Kuipersgilde) en kavels in het derde deel van de eerste fase (Zilversmedengilde, Chirurgijnsgilde en Zeilmakersgilde).

Nieuwe ontwikkelaar
Het teruggeven van deze kavels heeft als gevolg dat er nieuwe ontwikkelaars moeten worden ge-zocht. De gemeente is hier druk mee bezig en dit heeft alle prioriteit, maar het zal nog enige tijd duren voordat er gebouwd kan worden. Er is contact gezocht met ontwikkelaars die hebben bewezen in Dronten snel te kunnen ontwikkelen en bouwen. Naar verwachting zal in het eerste kwartaal van 2009 een nieuwe ontwikkelaar bekend zijn. De bouw van de woningen kan dan naar verwachting starten in de zomer van 2009.

Terreinafwerking
Door deze ontwikkeling kan de openbare ruimte in het betreffende gebied nog niet worden afgewerkt. Dit omdat er nog bouwverkeer over de wegen rijdt. Concreet betekent dit dat er nog geen definitieve bestrating wordt aangebracht waardoor er langer van de bouwstraat gebruik moet worden gemaakt. Helaas is het op dit moment onmogelijk om u een indicatie te geven over de start van de terreinafwerking inde deze wijk omdat dit afhangt van de snelheid van ontwikkelen en bouwen door de nieuwe ontwikkelaar(s).
Geprobeerd wordt de vertraging van de terreinafwerking tot een minimum te beperken door de herontwikkeling van de kavels in het binnengebied (Metselaarsgilde, Broodbakkersgilde en Timmerliedengilde) als eerste te laten plaatsvinden.
Verder zal op korte termijn een tijdelijk fietspad gerealiseerd worden van de Timmerliedengilde naar de fietstunnel richting het winkelcentrum.

Als u nog vragen heeft dan kunt u contact opnemen met Atty Aalberts, projectassistente De Gilden, tel. 0321 388 461 of per mail: a.aalberts@dronten.nl.