Gemeente Drechterland

27-1-2009
Vragen over jeugd en alcohol

Leerlingen Martinuscollege op bezoek bij burgemeerster in Hoogkarspel

Leerlingen van het Martinuscollege mochten burgermeester Rob van der Riet vragen stellen over Jeugd & Alcohol.

In West-Friesland is het project Jeugd en Alcohol aan de gang. De gemeenten werken samen met alle partijen die met jongeren en/of alcohol te maken hebben. Doel is het tegengaan van drinken bij de jeugd en voorkómen dat jongeren onder de 16 jaar gaan drinken. Op jonge leeftijd drinken brengt de hersenen onherstelbare schade toe. Om meer inzicht te krijgen in wat het project inhoudt, kwamen de leerlingen van het Martinuscollege bij de burgemeester op bezoek.

Een uur eerder dan gepland kwamen de 26 leerlingen en 3 begeleiders van het Martinuscollege woensdagochtend 21 januari de Raadzaal in Hoogkarspel binnenlopen. Burgemeester Rob van der Riet ontving de leerlingen waarin hij benadrukte dat je eigenlijk 24 per dag burgemeester bent en dus ook een uur eerder dan gepland beschikbaar moet zijn.
De leerlingen mochten, na een korte inleiding van de burgemeester, vragen stellen over de aanpak van Jeugd & Alcohol. Zo werden vragen gesteld als: âHoeveel slachtoffers er vallen door alcoholgebruik?, Wat doet alcohol met je hersenen? en Wat gaat u doen als de plan van aanpak niet werkt? Op dat laatste vroeg een van de leerlingen meteen of de burgemeester dan ook een plan B had opgesteld.

Alle leerlingen die mee waren kunnen reageren door hun mening en ervaringen over het nieuwsbericht te sturen, dan plaatsen wij alle reacties onder dit bericht.
Reageren doe je door hieronder op communicatie te klikken en je reactie te sturen.

---

contacten
communicatie