Gemeente Sneek


in werkgelegenheid

Gemeente Sneek investeert in werkgelegenheid

Gemeente Sneek investeert 1 miljoen euro extra in werkgelegenheid De gemeente Sneek investeert de komende jaren 1 miljoen euro extra in werkgelegenheid. In de vergadering van 20 januari heeft de gemeenteraad het Werkgelegenheidsplan Sneek Werkt! aangenomen. Met dit plan richt de gemeente zich op versterking van de economische positie van Sneek en een betere aansluiting van vraag en aanbod op de arbeidsmarkt. De gemeente Sneek heeft bij het opstellen van het plan gebruik gemaakt van input van het lokale en regionale georganiseerde bedrijfsleven.

De gemeente gaat aan de slag met 11 projecten. Een aantal daarvan moet het vestigingsklimaat voor bestaande bedrijven en nieuwe bedrijven verbeteren. Concreet betekent dit dat er één loket voor bedrijven komt. Daarnaast werkt de gemeente aan een optimale aansluiting tussen vraag en aanbod naar bedrijfsruimte. Door bovendien extra te investeren in citymarketing wil de gemeente nieuwe bedrijven en meer bezoekers (toeristen) naar Sneek trekken.

Een aantal projecten moet zorgen voor een beter functionerende arbeidsmarkt. De gemeente wil daarom de initiatieven uit het georganiseerd bedrijfsleven voor een goede aansluiting tussen onderwijs en bedrijfsleven ondersteunen en zorgen voor betere begeleiding van voormalig uitkeringsgerechtigden op de werkplek. Daarnaast moet een Banenbeurs vraag en aanbod fysiek bij elkaar brengen.

Naast het werkgelegenheidsplan stemde de raad in met de toeristische nota `Sneek heeft Meer'. De toeristische sector is een belangrijke economische pijler voor de gemeente Sneek. Centrale thema's in `Sneek heeft Meer' zijn onder andere seizoensverlenging, het verbreden van evenementen in Zuidwesthoekverband en de promotie van Sneek en de regio. Dit moet de aantrekkingskracht ven Sneek voor toeristen zowel landelijk als internationaal vergroten. Toeristische bestedingen zijn goed voor de plaatselijke economie en geven een positieve impuls aan de lokale werkgelegenheid.

Een concreet project waar de gemeente zich de komende periode in samenwerking met een groot aantal partners op richt is het verbeteren van de toeristische infrastructuur, met daarbij nadrukkelijk aandacht voor internetvoorzieningen voor de watersport.