Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Politie zoekt getuigen mishandeling station Duiven
Publicatiedatum: 27-1-2009 13:46:13

DUIVEN - De politie is op zoek naar getuigen van een mishandeling op het station van Duiven op zondagavond 25 januari, iets na 21:00 uur.

Zondagavond na 21:00 uur zit een 14-jarige jongen uit Winterswijk in de trein van Arnhem richting Zevenaar. Hij draagt een NEC-sjaaltje. Een nog onbekende man zou de jongen in de trein agressief benaderd hebben en opmerkingen gemaakt hebben over het sjaaltje. De man zou de 14-jarige lastig hebben gevallen en hem omver hebben geduwd. Toen de jongen om hulp vroeg, nam een 23-jarige Groninger het voor de jongen op. Hierop zou de woede van de man zich hebben gericht op de 23-jarige door deze ook te duwen. Op het station van Duiven stapten de onbekende man en de Groninger uit. Hierna zou de man zonder aanleiding de Groninger meerdere malen in het gezicht hebben geslagen. De 23-jarige liep hierbij verwondingen op aan zijn gezicht. Getuigen hebben vervolgens de politie gewaarschuwd. Agenten hebben nog in de omgeving gezocht naar de onbekende man, maar hem niet aangetroffen. De Groninger kon na behandeling van het ambulancepersoneel naar huis. Hij heeft aangifte gedaan van mishandeling.

Signalement
Het zou gaan om een blanke man van ongeveer 20 jaar van 1.80 á 1.90 meter lang. De man had kort blond stekelig haar. Hij had die avond een zwarte jas tot op de heupen aan (mogelijk een bomberjack), een vale lichtblauwe spijkerbroek en een wit shirt onder zijn jas. De man sprak accentloos Nederland, rookte tijdens het incident en zou naar alcoholische drank geroken hebben.

Getuigen gezocht
De politie is een onderzoek gestart waarbij onder meer getuigen zijn gehoord. De politie is echter nog op zoek naar meer getuigen. Treinreizigers die in de trein van Arnhem naar Winterwijk (vertrokken iets na 21:00 uur vanaf spoor 8 Arnhem centraal) hebben gezeten en de bedreiging en/of mishandeling hebben gezien, wordt gevraagd contact op te nemen met de politie via 0900-8844 of via meld misdaad anoniem 0800-7000. Ook mensen die op of rondom het station van Duiven zondagavond 25 januari omstreeks 21:15 uur iets verdachts hebben gezien of gehoord, worden verzocht contact te zoeken met de politie. (09-011219)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---