Gemeente Almere

Veel belangstelling voor `IkbouwbetaalbaarinAlmere'

27-01-2009

foto IBBA Een eigen huis bouwen is niet langer voorbehouden aan mensen met een ruime portemonnee. Met de regeling `IkbouwbetaalbaarinAlmere', die afgelopen zaterdag van start ging, kunnen mensen met een inkomen tussen de 20.000 en 36.500 euro een eigen huis bouwen. Bijna duizend belangstellenden kwamen afgelopen zaterdag naar de informatiedag in het Stadhuis van Almere, waar ook architecten, bouwbedrijven en hypotheekverstrekkers aanwezig waren. Hoewel de inschrijftermijn voor de regeling en de beschikbare kavels tot 26 februari loopt, zijn er al 17 inschrijfformulieren ingediend. Ook was er veel interesse voor de samen te bouwen appartementen van Corsini Due. De organisatie `IkbouwbetaalbaarinAlmere' (IbbA) spreekt van een groot succes. "Het toont weer eens dat mensen hun woonomgeving helemaal zelf willen bepalen. Deze regeling biedt natuurlijk een enorme kans om dat onder gunstige voorwaarden te realiseren, zeker nu het door de kredietcrisis steeds lastiger wordt om een huis te kopen - laat staan een eigen huis te bouwen", aldus Adri Duivesteijn, wethouder Ruimtelijke Ordening en Wonen in Almere.

De regeling
De unieke regeling zorgt ervoor dat mensen met een inkomen tussen de 20.000 en 36.500 bruto per jaar onder gunstige voorwaarden een eigen huis kunnen bouwen, met een maximale totaalprijs van EUR 185.000,-. Alleen dat deel dat men in staat is om zelf te financieren, wordt betaald - op voorwaarde dat dit minimaal 52% van de totaalprijs is. Het zelf te financieren percentage wordt bepaald door de hoogte van het inkomen. Het deel dat men niet kan financieren betaalt de VOF `IkbouwbetaalbaarinAlmere' (IbbA), die bestaat uit de gemeente Almere en woningcorporatie De Key. Alleen als het inkomen stijgt is of als de woning wordt verkocht, moet het verschil in prijs worden (terug) betaald.

Er komen - op verschillende locaties in Almere - specifieke kavels beschikbaar voor mensen die gebruik maken van de regeling. De eerste kavels die worden uitgegeven liggen in het Homeruskwartier, de staalkaart voor particulier opdrachtgeverschap. Het gaat om 64 rijkavels en 44 appartementen.

Link(s)


* Meer over IkbouwbetaalbaarinAlmere