Politie Rotterdam Rijnmond

Dinsdag 27 januari 2009


* POLITIE ONDERZOEKT OVERVAL BEDRIJF
ROTTERDAM - De recherche van het district Rotterdam-Centrum is een onderzoek gestart naar een gewapende overval op een bedrijf in horecabenodigdheden aan de Noordmolenwerf. Maandagochtend rond half tien kwamen twee mannen het pand in en bedreigden twee medewerkers met een vuurwapen. Onder bedreiging werd een geldbedrag buitgemaakt. De politie wil graag in contact komen met getuigen of mensen die over informatie beschikken die kan leiden tot de aanhouding van de overvallers. Dit kan via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

De aanpak van overvallen heeft voor de politie Rotterdam-Rijnmond de allerhoogste prioriteit en het is de politie dan ook alles aan gelegen om de verdachten aan te houden. Vele tientallen politiemensen zetten dag en nacht alles in het werk om dit voor elkaar te krijgen.
Zowel preventief door gericht en zichtbaar te surveilleren, denk hierbij aan de rondcirkelende helikopter of surveillance tijdens openings- en sluitingstijden en agenten die surveilleren in burgerkleding. Maar ook door onafgebroken recherchewerk om de daders te pakken. De politie arresteerde zo vorig jaar ruim 200 overvallers.
De aanpak van overvallen heeft prioriteit nummer 1. De politie en gemeente hebben vele maatregelen genomen en zoeken daarbij de samenwerking met winkeliers als het gaat om voorzorgsmaatregelen zoals bijvoorbeeld camerasystemen en de DNA-spray. Maar ook het tijdig afromen van geld is belangrijk.
Aan winkelend publiek en bewoners wordt gevraagd om altijd alert te zijn op verdachte omstandigheden. Betaal daarnaast zoveel mogelijk met de pinpas en zorg ervoor dat zo min mogelijk mensen afweten van de mogelijke aanwezigheid van waardevolle goederen of geldbedragen in uw woning/kluis. Doe niet de deur open voor onbekenden die proberen met een smoes uw woning in te komen. De politie gaat verder met de onderzoeken, preventieve acties en ontwikkelt zich hierbij ook op technologisch en innovatief gebied. Voor (potentiële) overvallers geldt dat zij door de politie, hetzij thuis of na het uitzitten van de gevangenisstraf, gewaarschuwd worden. De politie houdt ze in de gaten en zet alles op alles om verdachten van overvallen aan te houden.


* MEISJE GEWOND NA AANRIJDING
ROTTERDAM - Een 4-jarig meisje uit Rotterdam is maandagmiddag gewond geraakt na een aanrijding op de Charloisse Kerksingel. Het kind werd rond drie uur door een auto, bestuurd door een 43-jarige Rotterdammer, aangereden. Ze liep verwondingen aan haar hoofd op en is overgebracht naar het ziekenhuis. De verkeerspolitie stelt een nader onderzoek in naar de oorzaak van de aanrijding.


* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
ROTTERDAM - Het hennepteam heeft maandagmiddag een hennepkwekerij aan de Ruigoord ontmanteld. Na een melding van stankoverlast werd er rond half vier een onderzoek in de woning ingesteld. In de woning was een hennepkwekerij met 453 planten. De planten en de voor de groei benodigde apparatuur zijn in beslag genomen en worden vernietigd. Eneco heeft aangifte van diefstal van stroom gedaan.


* POLITIE ARRESTEERT BROERS NA BELEDIGING

ROTTERDAM - Politiemensen van het district Feijenoord-Ridderster hebben maandagmiddag een 16-jarige Rotterdammer en zijn 23-jarige broer aangehouden voor belediging. Rond twee uur kreeg de politie de melding dat op de Motorstraat een aantal jongeren overlast veroorzaakte. Op het moment dat de politie kwam, liepen drie jongens weg. Een van hen wilde zich niet legitimeren en kreeg hiervoor een bekeuring. De 16-jarige jongen begon te schelden en te vloeken tegen de politiemensen en werd aangehouden. Omstanders bemoeiden zich met de aanhouding. De broer van de verdachte schold de politiemensen uit en werd na een korte achtervolging eveneens aangehouden. De 16-jarige verdachte bleek in het bezit te zijn van een zakje hasj. Dit is in beslag genomen. De ouders van de jongen zijn op de hoogte gebracht.


* POLITIE ARRESTEERT MAN VOOR BRANDSTICHTING

MAASSLUIS - Politiepersoneel van het district Waterweg-Noord heeft dinsdagochtend een 38-jarige man uit Maassluis aangehouden op verdenking van brandstichting. Rond twee uur 's nachts had de eigenaar van een café aan het Westeinde onenigheid gekregen met een bezoeker die hierna vertrok. Kort na de onenigheid ontstond er bij de gevel van het café een brandje. De politie stelde een onderzoek in en arresteerde de verdachte. Hij wordt op het politiebureau verhoord.