Gemeente Laren


Nieuwe wijkagent

Klik hier voor vergroting.

wijkagent_kok.jpg

Vanaf 1 januari 2009 heeft Laren de beschikking over 2 wijkagenten. De wens bij de burgemeester en de politie om een tweede wijkagent aan te stellen was er al langer. De burgemeester heeft zich hiervoor hard gemaakt en grote inspanning geleverd om een tweede wijkagent voor Laren te regelen. Uiteindelijk is het gelukt om binnen de politieorganisatie ruimte te vinden voor het aanstellen van de tweede wijkagent.

Frank Kok is de tweede wijkagent geworden. Hij is zijn politiecarrière bijna 25 jaar geleden begonnen bij de politie in Huizen. Na te hebben gewerkt bij diverse afdelingen is hij 4 jaar geleden uiteindelijk als wijkagent in Weesp terecht gekomen.

Wat gaat u van deze uitbreiding van wijkagentencapaciteit merken?

Het wijkagentenwerk bestaat uit veel meer dan alleen een rondje rijden op de fiets. Er ligt bij de wijkagent verantwoordelijkheid voor het opbouwen en onderhouden van een netwerk. De wijkagent vervult een sleutelfunctie in de informatieverzameling voor zijn gebied en levert deze informatie aan afdelingen binnen het politiekorps. Hij is verantwoordelijk voor contacten met o.a. jongeren en veelplegers. Hij zorgt voor het goede en ordelijke verloop van evenementen binnen zijn gebied. De wijkagent steekt zijn voelsprieten uit tot in de haarvaten van de samenleving. Dit om niet te worden verrast door gebeurtenissen. Maar ook om kleine problemen vroegtijdig aan te kunnen pakken waardoor het geen grote problemen worden. In Laren zijn inmiddels acht buurtpreventieverenigingen actief. De politie staat hier positief tegenover en investeert dan ook graag in de contacten met deze verenigingen en het adviseren van initiatiefnemers voor nieuw op te richten verenigingen. Mocht u interesse hebben dan helpen wij u graag op weg. De wijkagent is de eerste partner bij de politie voor deze verenigingen.

Het aanstellen van een tweede wijkagent zal betekenen dat u ons meer en frequenter in het dorp zal zien. Kortom een verdubbeling van de wijkagenten capaciteit. Dat is een opsteker maar het betekent niet dat wij u niet meer nodig hebben. Samenwerking tussen politie, burgers, de middenstand en de vele andere gebruikers van het dorp is onontbeerlijk.