Gemeente Helmond


Onderzoek koopgedrag Zuidoost-Brabant

Vanaf dinsdag 27 januari vindt er in Zuidoost-Brabant een groot onderzoek plaats naar het winkelgedrag van consumenten.

De uitkomsten van het onderzoek vormen een belangrijke basis voor het detailhandelsbeleid van de gemeenten in de regio Zuidoost-Brabant. Ook levert het onderzoek informatie op voor ondernemers in de regio waardoor zij nog beter kunnen inspelen op de wensen van de consument.

Het onderzoek

Voor dit onderzoek worden ruim 7.700 huishoudens in de regio bevraagd. Aan deelnemers wordt onder meer gevraagd naar waar men meestal boodschappen doet en waar men doorgaans winkelt. Daarnaast wordt er een mening gevraagd over verschillende aspecten van winkelcentra, zoals de kwaliteit en variatie van het winkelaanbod, de sfeer en gezelligheid, bereikbaarheid en parkeergelegenheid.

Online vragenlijst

Het onderzoek wordt in opdracht van het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven, uitgevoerd door adviesbureau BRO en het online onderzoeksbureau Multiscope. Het onderzoek wordt uitgevoerd door middel van een online vragenlijst. Hiervoor wordt gebruik maakt van het internetpanel van Multiscope. Daarnaast kunnen alle inwoners van de gemeenten die deel uitmaken van de SRE-regio, ook meedoen aan het onderzoek.

Deelname

Inschrijven kan via de website van uw gemeente of via de site van het SRE, www.sre.nl, hier vindt u ook meer informatie over het onderzoek.

Meer informatie:

Indien u meer informatie wenst over de inhoud en/of methode van het onderzoek, kunt u contact opnemen met Jaap Kaai van BRO, telefoonnummer 0411-850400 of jaap.kaai@bro.nl. Voor overige vragen kunt u contact opnemen met Anouk Jonkman van het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven, telefoonnummer 040-259 45 54, e-mailadres: a.jonkman@sre.nl