Hulpverleningsregio Haaglanden


Rode Kruis, Reddingsbrigade en EHBO samen onder één dak

Haaglanden, 27 januari 2009

De Koninklijke Nederlandse Vereniging EHBO, afdeling s-Gravenhage, de afdeling Den Haag van het Nederlandse Rode Kruis en de Haagse Vrijwillige Reddingsbrigade (HVRB) krijgen in de toekomst gezamenlijk onderdak in de oude brandweerkazerne aan de Duinstraat in Scheveningen. Het college van burgemeester en wethouders heeft ingestemd met de verbouwing van de voormalige brandweerkazerne tot verzamelgebouw voor de vrijwilligersorganisaties die nu nog op diverse locaties in de stad gehuisvest zijn.

De oude brandweerkazerne kwam leeg te staan na de verhuizing van de Brandweer naar de naastgelegen nieuwbouw in juli vorige jaar. Met de vestiging van de vrijwilligers van Rode Kruis, reddingsbrigade en EHBO krijgt het karakteristiek pand aan de Duinstraat een passende bestemming. Daarnaast zorgt de gezamenlijke huisvesting ervoor dat er makkelijker kan worden samengewerkt door de betrokken organisaties, bijvoorbeeld bij de aanvraag en behandeling van verzoeken om eerste hulpassistentie bij evenementen.

Na een ingrijpende verbouwing van het pand zullen de vrijwilligersorganisaties het oude brandweergebouw in gebruik nemen.
---

Voor vragen kunt u contact opnemen met Brandweer Den Haag, Jörgen Lucas

tel 070 3539732
j.lucas@brw.denhaag.nl