Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport


4. Neuroloog Medisch Spectrum Twente

Neuroloog Medisch Spectrum Twente

Kamerstuk, 27 januari 2009

De Voorzitter van de Tweede Kamer
der Staten-Generaal
Postbus 20018
2500 EA DEN HAAG

27 januari 2009

CZ-TSZ-2909210

Geachte voorzitter,
Tijdens het overleg over het electronisch patiƫntendossier is door het lid Omtizgt (CDA) de casus aan de orde gesteld van een in het Medisch Spectrum Twente werkzame neuroloog die niet-bestaande diagnoses bij patienten zou hebben gesteld, en desondanks door heeft kunnen werken in zijn hoedanigheid van arts. Deze kwestie dateert al van enige jaren terug. Tijdens dit overleg heb ik aangegeven dat ik wil onderzoeken hoe dit destijds precies gelopen is.

Omdat de IGZ in het verleden bij deze kwestie betrokken is geweest, heb ik IGZ verzocht om mij nadere informatie hierover te verstrekken en daarbij ook in te gaan op de rol van de IGZ en de destijds door IGZ genomen besluiten omtrent vervolgacties, zoals het nemen tuchtrechtelijke stappen. Met dit onderzoek komt ook de informatie beschikbaar die nodig is voor de Kamervragen gesteld door lid Uitslag (CDA).

Zodra de bevindingen van IGZ aan mij bekend worden gemaakt, zal ik de Kamer daarvan in kennis stellen. De resultaten zullen zoals het er nu naar uitziet medio februari beschikbaar kunnen zijn.

Hoogachtend,
de minister van Volksgezondheid,
Welzijn en Sport,

dr. A. Klink