Gemeente Hulst


Persbericht - 27.01.2009

Rioolproblemen nabij Ernest Claesstraat te Hulst

Nabij de voetbalvelden van HVV 24 is een stuk riool ingestort ter hoogte van de Ernest Claesstraat te Hulst. Het ingestorte gedeelte bevindt zich onder het gemeentelijk plantsoen.
Het betreft een transportriool dat het afval- en regenwater van de Dullaertwijk en de Vogelbuurt afvoert naar de
rioolwaterzuiveringsinstallatie. Op maandag 19 januari 2009 werd gestart met de reparatiewerkzaamheden.

Om de plaats van de verzakking bereikbaar te maken is in eerste instantie de aanwezige begroeiing verwijderd. Rondom de verzakking is bronnering aangebracht om de grondwaterstand te verlagen. Dit was noodzakelijk omdat de riolering op circa 4½ meter diep ligt. Intussen zijn de betonnen rioolbuizen vrij gegraven. Daarbij is gebleken dat de buizen verzakt zijn. Hierdoor zijn de voegen opengegaan. Gezien de grondwaterstand en de aanwezige zanderige bodem is zon 30 m3 zand in het riool gestroomd. De komende dagen wordt dit zand uit het riool verwijderd.
Daarna wordt het riool ter plaatse geïnspecteerd om te bepalen over welke lengte de buizen moeten worden vervangen. Verwacht wordt dat omstreeks 2 à 3 februari 2009 kan worden gestart met het vervangen van de buizen. De tijdsduur die daarvoor benodigd is, is afhankelijk van de lengte van de buizen dat moet worden vervangen.

Om de afvoer van het afval- en regenwater te waarborgen is een grote afvalwaterpomp geplaatst. Hierdoor is er momenteel geen sprake van overlast.

---

Gemeente Hulst stafafdeling - Communicatie
Micaëla Van Bunder (gemeentevoorlichter)
Tel : 0114-389136
Gsm : 06-51427331
Fax : 0114-314627
Email: communicatie@gemeentehulst.nl