Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Bergen op Zoom , 27-01-2009

Nog twee aanhoudingen voor inbraak in garagebedrijf

ROOSENDAAL: De politie hield dinsdagochtend twee verdachten aan voor inbraak in een garagebedrijf aan de Vlierwerf. De twee worden verdacht van betrokkenheid bij een inbraak op 8 januari.

Op het moment van de inbraak op 8 januari was er een
nieuwjaarsreceptie gaande in het pand, toen het alarm in werking trad. Een bezoeker ging poolshoogte nemen en zag drie mannen door de showroom lopen. Een van hen is aangehouden en overgedragen aan de politie. De andere twee konden wegkomen. De 21-jarige verdachte uit Bergen op Zoom is in verzekering gesteld. De politie stelde onder andere een sporenonderzoek in in het pand en nam aangifte op van inbraak van de gedupeerde. Er waren geen goederen weggenomen. Wel waren er vernielingen aangericht aan het hek van het bedrijf.

Enkele dagen later, op 10 januari is nog een 21-jarige man uit Bergen op Zoom aangehouden en in verzekering gesteld in verband met de inbraak.
De verdachten die dinsdag zijn aangehouden, een 36-jarige man en een 20-jarige man uit Bergen op Zoom, zijn in verzekering gesteld. Het aandeel van de verdachten bij de inbraak wordt onderzocht.

Politie houdt twee vechtersbazen aan na burenruzie

ROOSENDAAL: In de nacht van maandag op dinsdag sloeg meerder malen de vlam in de pan bij een burenruzie aan de Jan Vermeerlaan. Getuigen meldden meerdere malen dat er gevochten werd.

Rond 01.30 uur werd de politie geroepen bij een ruzie waarbij een 49-jarige man gewond was geraakt. De man werd met een ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis om behandeld te worden aan zijn hoofd en hand. Uit verklaringen van getuigen bleek hij op de vuist te zijn gegaan met een buurman. De buurman had de 49-jarige man aangesproken op zijn gedrag. Hij zou onder invloed van alcohol verkeren en veel lawaai maken. Dit mondde uit in een vechtpartij. Bij arriveren van de politie werd het slachtoffer afgevoerd. Hij was duidelijk onder invloed van alcohol. Zijn rivaal had de benen genomen.

Rond 03.00 uur kwam wederom een melding van een vechtpartij binnen bij de politie. Bij arriveren troffen de agenten een gewonde man aan. Hij had verwondingen in zijn gezicht. Bij het slachtoffer waren twee mannen die het volgens het slachtoffer zelf op hem hadden voorzien. De twee mannen, een 39-jarige en een 19-jarige man uit Roosendaal, zijn aangehouden. Ze konden beiden geen identiteitsbewijs overhandigen. Bij aankomst van de ambulance bleek het 39-jarige slachtoffer uit
Roosendaal mogelijk ook een gebroken pols te hebben. Hij is naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling. Hij bleek de buurman waar het eerdere slachtoffer ruzie mee had. Bekenden van het eerdere
slachtoffer hadden de man te grazen genomen uit wraak voor het verwonden van de 49-jarige man.
De politie onderzoekt ieders aandeel in de vechtpartij.

Man aangehouden voor mishandeling vrouw

RUCPHEN: De politie hield maandagmiddag een 38-jarige man uit Rucphen aan voor mishandeling en bedreiging van zijn 34-jarige vrouw. Het 10-jarige zoontje van het stel alarmeerde de politie, nadat de man de vrouw sloeg en met een mes bedreigde. Doordat de vrouw zich probeerde te verweren raakte ze lichtgewond door het mes. De man is in de woning aangehouden en op het politiebureau in verzekering gesteld. Van de vrouw is aangifte opgenomen. Ze verklaarde al meerdere malen zonder duidelijke aanleiding te zijn mishandeld door haar man.

Inbrekers nemen gereedschap weg

OUDENBOSCH: Onbekenden namen maandag aan het begin van de avond een partij gereedschap weg bij een bedrijf aan de Nijverheidsweg. De daders hadden zich vermoedelijk aan het einde van de middag in het bedrijf laten insluiten. Hier namen ze enkel boormachines weg. Men richtte in het pand meerdere vernielingen aan aan onder andere raamkozijnen. Van de gedupeerde is aangifte opgenomen.

Politie onderzoekt bedrijfsinbraak

BERGEN OP ZOOM: De politie onderzoekt een inbraak in een bedrijf aan de Van Konijnenburgweg. De daders maakten een gat in het dak van het winkelpand en namen een aantal lampenkappen mee. Deze bleven
uiteindelijk op het dak achter. Na de melding zocht de politie de omgeving af met een diensthond. Hierbij zijn de daders niet meer aangetroffen. Er is een sporenonderzoek verricht bij de winkel. Van de gedupeerde is aangifte opgenomen.

Wijkagent bekeurt voor negeren eenrichtingsverkeer

HOOGERHEIDE: In verband met het WK veldrijden van aankomend weekend is de Duinstraat in de richting van Hoogerheide tijdelijk afgesloten. In verband met het evenement is eenrichtingsverkeer ingesteld. Bij de wijkagent kwamen meldingen binnen dat het inrijverbod massaal werd genegeerd. Dinsdag besloot de wijkagent daarom te controleren en schreef 20 bekeuringen uit aan bestuurders die de omleiding niet volgden.
Het inrijverbod zal in ieder geval tot na het weekend gelden.

Winkeldievegge aangehouden

ROOSENDAAL: Een beveiligingsmedewerkers van een winkel aan de Dokter Brabersstraat betrapte dinsdagmiddag een winkeldievegge. De vrouw had allerhande schoonheidsproducten in haar tas gestopt ter waarde van bijna 110,- en verliet de winkel zonder te betalen. De 19-jarige vrouw uit Roosendaal werd aangehouden en overgedragen aan de politie. Na verhoor is ze met een bekeuring van 150,- in vrijheid gesteld.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 27-01-2009 16:57 | © Regio Midden en West Brabant |