Stadsdeel Amsterdam Centrum


Opening I Object in gebouw Petersburg

27 januari 2009

Op zondag 25 januari gaf wethouder Wil Codrington het startsein voor de expositie "I Object" van mode- en textielontwerpster Renske Versluijs. In gebouw Petersburg Project Space kunnen bezoekers een maand lang de bijzondere collectie bekijken.

foto: Richard Mouw

Met een mode performance ging de tentoonstelling echt van start. In de ruime en lichte expositieruimte van Project Space in het gebouw aan de Frans de Wollantstraat komt de zwart-witte collectie kledingontwerpen goed tot zijn recht.
De expositie is geopend op donderdag tot en met zondag van 22 januari tot en met 22 februari, van 10 - 18 uur. Tijdens de Fashionweek (24 jan t/m 1 februari) is de expositie elke dag geopend. Lees meer over deze expositie bij Ondernemen in Centrum Oost

Gastontwerpers

De eerste twee weken (tot en met het einde van de Fashionweek op 1 februari) is het een solo expositie, in de daarop volgende weken heeft Renske steeds een andere ontwerper/kunstenaar uitgenodigd om een week samen te exposeren. De gast ontwerpers geven door film, objecten en mode hun visie op het begrip vrouwelijkheid. De volgende gast ontwerpers exposeren op:

* Donderdag 5 t/m zondag 8 februari: Film: Helen Gras en Sabijn Peeters

* Donderdag 12 t/m zondag 15 februari: Alet Pilon met Kunst/objecten
* Donderdag 19 t/m 22 februari: Gary Symor, Mode