Gemeente Abcoude


AGENDA/BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN ABCOUDE D.D. 27 januari 2009

O P E N B A A R

PORTEFEUILLE: burgemeester J. Streng


1. Concept-besluitenlijst van de B&W-vergadering d.d. 20 januari 2009. Beslispunt: In te stemmen met de besluitenlijst. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.
2. Overmatige bebording binnen de gemeente. Beslispunten:
1. Instemmen met het saneren van de bebording in Abcoude.
2. Akkoord te gaan met het proces van intern communicatie. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.
3. Aanpassen van een inrit aan de Kleiweg 5. Beslispunten: Niet akkoord gaan met de gevraagde aanpassing van de inrit. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.

PORTEFEUILLE: wethouder D.L. Kok


1. Aanvraag lichte bouwvergunning plaatsen van een dakkapel op het voordakvlak, Koningsvaren
83, Abcoude. Beslispunten: Bouwvergunning weigeren. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.

PORTEFEUILLE: wethouder J. Vonk-Vedder


1. Beheersvorm Serviceloket YourHome. Beslispunten: Het principe-besluit wordt genomen, dat de gemeente bestuurlijk zowel als financieel gaat participeren in de Stichting Abecenwalde en in dit kader voor 2009 een bedrag van 31.110,-- beschikbaar stelt. Aan de raad zal hiervoor een voorstel worden gedaan. B&W-besluit: Aangehouden. Solider dekkingsvoorstel apart met medewerking van P&C aan B&W voorleggen met name t.a.v. de structurele dekking.
2. Jeugdsportsubsidie. Beslispunten: De beleidsregel Jeugdsportsubsidie wordt vastgesteld. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.


---

PORTEFEUILLE: wethouder T. de Roode


1. (Concept) managementletter 2008 van KPMG Accountants. Beslispunten: Kennisnemen van de managementletter 2008 en deze voorleggen aan de gemeenteraad. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.

Aldus vastgesteld in de B&W-vergadering van 3 februari 2009. De secretaris, de burgemeester,


---

MANDAATBESLUITENLIJST BEHORENDE BIJ DE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN ABCOUDE D.D. 27 januari 2009

O P E N B A A R

PORTEFEUILLE: burgemeester J. Streng


1. Verlenen ontheffing inrijden Hoogstraat voor vanaf het Raadhuisplein. Beslispunten: Ontheffing verlenen aan De Meerlanden om komende vanaf het Raadhuisplein met een vrachtwagen de Hoogstraat in te mogen rijden. Mandaatbesluit d.d. 20-1-2009: Overeenkomstig voorstel besloten.
2. Zwaar transport richting Voetangelweg. Beslispunten: Akkoord te gaan met de voorgestelde wijze van afbakening van de Holendrecht teneinde het transport door te kunnen laten. Mandaatbesluit d.d. 21-1-2009: Overeenkomstig voorstel besloten.

PORTEFEUILLE: wethouder D.L. Kok


1. Kapvergunningaanvraag 1 den. Beslispunten: Op 18 december 2008 is een verzoek om vergunning binnengekomen voor het kappen van 1 den aan de Reijer Spreijstraat 6 te Abcoude. De boom ontneemt teveel licht. De gemeentelijke bomendeskundige heeft positief geadviseerd. Er zijn geen weigeringsgronden (art. 4:11.3 APV) waardoor de kapvergunning kan worden verleend. Na publicatie in de VAR van 31 december 2008 zijn geen zienswijzen binnengekomen. Geadviseerd wordt de kapvergunning te verlenen. Mandaatbesluit d.d. 16-1-2009: Overeenkomstig voorstel besloten.
2. Àanvraag sloopvergunning voor de sloop van een schuur, perceel Gein-Noord 63 te Abcoude. Beslispunten: Sloopvergunning verlenen onder bijgaande voorwaarden. Mandaatbesluit d.d. 19-1-2009: Overeenkomstig voorstel besloten.
3. Aanvraag reguliere bouwvergunning het vergroten van een woonhuis, Doude van Troostwijkstraat 40, Abcoude. Beslispunten: Bouwvergunning verlenen. Mandaatbesluit d.d. 20-1-2009: Overeenkomstig voorstel besloten.

PORTEFEUILLE: wethouder T. de Roode


1. Waterplannen die samenhang hebben met de uitwerking van de Europese Kaderrichtlijn Water (KRW) Kennis nemen van: Provinciaal Waterplan 2010-2015 en Waterbeheerplan Amstel, Gooi en Vecht Europese Kaderrichtlijn Water. Mandaatbesluit d.d. 22-1-2009: Overeenkomstig voorstel besloten.


---