KNMG

Meldcode Kindermishandeling: voorzitters Orde, LHV en KNMG komen naar u toe

Voorzitters van de Orde, LHV en KNMG komen in 2009 naar u toe.

De Meldcode kindermishandeling van de KNMG is in september volledig herzien. De KNMG en haar federatiepartners willen graag dat artsen goed geïnformeerd worden over de nieuwe Meldcode en wat deze betekent voor uw beroepsuitoefening. Daarom organiseert de KNMG in 2009 verschillende regiobijeenkomsten, die onder andere in het teken staan van:

· de wijzigingen t.o.v. de oude meldcode

· de consequenties daarvan voor artsen.

Een vertrouwensarts licht de werkwijze van het Advies en Meldpunt Kindermishandeling (AMK) toe en een praktiserend arts gaat in op het herkennen van kindermishandeling en op wat het betekent om daar wat mee te doen.

Na de presentaties vindt een plenaire discussie plaats. De bijeenkomsten worden in de avonduren georganiseerd in samenwerking met de KNMG-districten.

Geplande bijeenkomsten zijn:


- 27 januari in het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven, discussieleider: de heer W. van der Ham, voorzitter van de Orde van Medisch Specialisten


- 4 februari in Domus Medica te Utrecht, discussieleider: de heer S. van Eijck, voorzitter van de Landelijke Huisartsen Vereniging.


- 4 maart in Groot Gelre, discussieleider: de heer P. Holland, voorzitter van de KNMG.


- 10 maart in Noord-Limburg; discussieleider: de heer A. Kruseman, toekomstig voorzitter van de KNMG.

Accreditatie is aangevraagd voor medisch specialisten; huisartsen, verpleeghuisartsen, artsen verstandelijk gehandicapten en sociaal-geneeskundigen.

Ook in andere delen van het land worden regionale bijeenkomsten gepland. Houd de aankondigingen via Medisch Contact en www.knmg.nl in de gaten.

Voor informatie over de bijeenkomsten kunt u contact opnemen met Marian Hoekstra, beleidsmedewerker districten, via tel. 030-2823866 of mail met m.hoekstra@fed.knmg.nl.