Gemeente Putten

Voorlichtingsbijeenkomst Maatschappelijke Stage Putten en Ermelo

Onder het motto: "Investeren in jongeren, investeren in de eigen organisatie" wordt er op 27 januari 2009 van 19.30 tot 21.30 uur een voorlichtingsbijeenkomst gehouden over de Maatschappelijke stage voor organisaties en verenigingen uit Putten en Ermelo, waar vrijwilligers actief zijn. De bijeenkomst wordt georganiseerd door de Steunpunten Vrij-willigerswerk uit Putten en Ermelo en Christelijk College Groevenbeek en vindt plaats in genoemde school, Paul Krugerweg 44 in Ermelo.
Het doel van de maatschappelijke stage is dat alle jongeren tijdens hun schooltijd kennis maken met vrijwilligerswerk én een onbetaalde bijdrage leveren aan de samenleving.

Het kabinet heeft besloten dat alle leerlingen die vanaf schooljaar 2011-2012 instromen in het voortgezet onderwijs tijdens hun opleiding een maatschappelijke stage volgen van 72 uur. Dat betekent dat er dan per schooljaar ongeveer 200.000 leerlingen op zoek zullen gaan naar een vrijwilligersplek. Dus heel veel nieuwe kansen voor vrijwilligersorganisaties.

De Steunpunten Vrijwilligerswerk van Ermelo en Putten werken samen met het Christelijk College Groevenbeek om de maatschappelijke stage voor hun leerlingen vorm te geven.
Er is voor gekozen nu al te starten met de invoer van de maatschappelijke stage. LeerÂlingen uit Putten en Ermelo gaan zo'n 30 uur stage lopen. Inmiddels zijn er in Ermelo en Putten al ongeveer 50 vrijwilligersorganisaties betrokken bij de maatschappelijke stage en is een deel van de leerlingen al gestart.
Uiteindelijk gaan er dit schooljaar ruim 320 leerlingen op pad om vrijwilligerswerk te doen. Om al deze leerlingen een plek te kunnen geven, is de hulp van alle vrijwilligersÂorganisaties hard nodig.

Op de voorlichtingsavond krijgen organisaties informatie over het hoe en wat van de maatschappelijke stage en worden er ideeën uitgewisseld om de maatschappelijke stage in Putten en Ermelo tot een succes te maken. Voor sportverenigingen vindt op een later tijdstip een informatieavond plaats.

Organisaties kunnen zich aanmelden bij:

* het stagebureau van Groevenbeek, Roelie Bakker, telefoon 0341-274950, e-mail: rbakker@groevenbeek.nl;
* het Steunpunt Vrijwilligerswerk Putten, Annie de Kruijff, telefoon 0341-359639, e-mail: steunpuntvrijwilligerswerk@putten.nl.
---