Productschap Diervoeder

19/01/2009

Diervoederproject op Nationale Onderwijs Tentoonstelling 2009

Op de Nationale Onderwijs Tentoonstelling 2009 (NOT) presenteert het Productschap Diervoeder samen met Het Kleine Loo het onderwijsproject Wat eten onze dieren?'. Het project bestaat uit een schoolwandplaat en een docentenhandleiding met informatie en opdrachten voor leerlingen. Op de NOT zijn er bovendien echte diervoedergrondstoffen bij verkrijgbaar, namelijk citruspulp, palmpitschilfers, sojaschroot en bietenpulp.

Dankzij de grote wandplaat is het voor leerkrachten makkelijk en aantrekkelijk om het thema voer voor huis- en boerderijdieren in de groep te behandelen. Het project geeft een duidelijk beeld van de diervoedersector. De wandplaat en handleiding stellen alle belangrijke thema's aan de orde: wat zijn de grondstoffen voor diervoeders, hoe belangrijk zijn de bijproducten, hoe worden diervoeders gemaakt, hoe zien de grondstoffen en diervoeders er uit, hoe zorgt de industrie voor smaak, kwaliteit, gezondheid, veiligheid en milieu? Al dat soort vragen wordt in woord en beeld en met opdrachten beantwoord.

Het onderwijsproject is geschikt voor de bovenbouw van het basisonderwijs en voor het voortgezet onderwijs. Het is in opdracht van het Productschap Diervoeder samengesteld door de redactie van Het Kleine Loo (tijdschrift over voedsel, groen en land- en tuinbouw voor het onderwijs) in samenwerking met praktiserende leerkrachten. Op de NOT zijn het pakket en de grondstoffen gratis verkrijgbaar. De wandplaat en handleiding worden na de NOT tevens aan alle basisscholen toegezonden.

De Nationale Onderwijs Tentoonstelling is van 27 tot en met 31 januari 2009 in de Jaarbeurs te Utrecht. Tienduizenden leerkrachten bezoeken deze tweejaarlijkse, belangrijkste beurs voor het onderwijs. Het diervoederlesproject is een van de onderdelen van de koepelstand van Het Kleine Loo. Ook vijf andere agrarische sectoren presenteren er hun onderwijsmateriaal. De koepelstand van Het Kleine Loo is al sinds 1981 een van de drukst bezochte tijdens elke NOT. De stand staat in hal 11 (nr. E.022).
Wandplaat bij het lesproject (370 kB)