Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

De Sportweek Inkomens TOP 100 van 2008

Amsterdam, 26 januari 2009 - De 31-jarige honkballer Andruw Jones was opnieuw de best verdienende, Nederlandse sporter van afgelopen jaar. Met een inkomen van maar liefst 17.000.000 euro. Dit blijkt uit de jaarlijkse Inkomens TOP 100 van het tijdschrift Sportweek. Jort Kelder geeft op Sportweek.TV alvast zijn visie op de door Sportweek samengestelde TOP 100. www.sportweek.nl/top100

Alweer voor de negende keer maakt Sportweek journalist Remco Regterschot samen met de complete redactie via diverse relevante bronnen (zaakwaarnemers, sponsors, sporters zelf, etc.) een schatting van de inkomsten van de best betaalde sporters. Het blijven schattingen, dus belastingdienst, hypotheekverstrekkers en aanverwante organisaties kunnen geen recht aan de lijst ontlenen!

Nieuwe Top 3
Voor de vierde opeenvolgende keer staat Andruw Jones bovenaan met 17 miljoen Euro. Voetballer Ruud van Nistelrooy (Real Madrid) met 8,2 miljoen euro, op de tweede plaats, ondanks het missen van diverse premies door een knieblessure. Een nieuwkomer in de topdrie is Edwin van der Sar. Hij duwde Clarence Seedorf van het podium. Het regende overwinningen en premies voor Van der Sar waardoor de teller op 6,1 miljoen Euro kwam te staan. Opvallend voor de lijst van 2008 is het ontbreken van een meerdere vrouwelijke sporters. Anky van Grunsven op tweeëndertigste plek en Fatima Moreira de Melo op een zesentachtigste plaats zijn de enige overblijvers. Verder zijn de eerste gevolgen van de kredietcrisis al zichtbaar bij sporters die betaald worden in Dollars of Ponden. Volgend jaar zal de TOP 100 er volgens Sportweek compleet anders uitzien.

Jort Kelder
Regterschot kreeg zijn inspiratie voor de inkomens TOP 100 door de QUOTE 500 van Jort Kelder. Kelder is inmiddels niet meer werkzaam bij Quote. Toch kreeg Sportweek.TV hem zover om een aantal boeiende uitspraken te doen over jaarlijkse inkomens TOP 100 van het blad. Volgens Jort Kelder gaan sporters zeker getroffen worden door de kredietcrisis; ''Dus doorpingelen jongens, en een bankrekening in Monaco nemen. Dat lijkt me toch het slimste."Tenslotte gaf hij nog een belangrijke tip mee voor de sporters in de TOP 100; "Niet trouwen. Als je al trouwt, dan niet in gemeenschap van goederen. Dus die vrouw moet je kort houden. Geen dure snelle rode auto's. Geen managers met een rinkelende rolex en dikgevelgde Mercedes, dat zijn de types die op je centen uit zijn. Zet je geld gewoon conservatief bij een keurige bank, voor mijn part tegen vijf procent rente. Maar wees er een beetje zuinig op."

Klik hier om de video te bekijken: http://www.sportweek.nl/voetbal/84216/Sportweek_Inkomens_Top_100_Jort_Kelder_over_het_miljoenenbal

Sportweek nummer 5 met het jaarlijkse overzicht van de honderd toonaangevende inkomens van Nederlandse sporters ligt vandaag bij de abonnees en vanaf morgen 27 januari in de winkels.

Over Sportweek
Sportweek is al tien jaar het enige wekelijkse sportblad in Nederland en onderdeel van Sanoma Men's Magazines in Amsterdam. Sportweek brengt iedere maandag journalistieke interviews en reportages met sporters, trainers en bestuurders. Serieus en diepgravend waar het moet, luchtig en frivool waar het kan. Sportweek, het tijdschrift waar journalistiek en glossy elkaar wekelijks treffen. Alles wat je wilt weten over voetbal, wielrennen, tennis, hockey, schaatsen, Formule 1 en de grootste sportevenementen vind je in Sportweek.

Over Sanoma Uitgevers
Sanoma Uitgevers B.V. is met bijna 85 publiekstijdschriften (inclusief bijbehorende extensies en evenementen) en ruim 200 websites de grootste multimediale uitgever in Nederland. In 2007 haalden Sanoma Uitgevers en haar dochters en deelnemingen - Sanoma Magazines Netherlands - een omzet van 539,8 miljoen euro. In Hoofddorp werken circa 1000 medewerkers op redacties en ondersteunende afdelingen. Bij de dochterondernemingen Sanoma Men's Magazines, Jonge Gezinnen, Mood for Magazines en ilse media werken nog eens ruim 750 medewerkers. Meer informatie over Sanoma Uitgevers: www.sanoma-uitgevers.nl.

Sanoma Uitgevers maakt sinds 2001 deel uit van Sanoma Magazines, de internationale tijdschriftendivisie van het Finse mediaconcern Sanoma. Sanoma Magazines is met meer dan 300 tijdschriften in 13 landen een van de grootste publiekstijdschriftenuitgeverijen in Europa.

Voor meer informatie over de Sportweek Inkomens TOP 100 kunt u contact opnemen met (

Ingezonden persbericht